Quantcast

Verslininkai siūlo nekonfiskuoti jų automobilių

  • Teksto dydis:

Automobilių trumaplaikės ir ilgalaikės bei išperkamosios nuomos bendrovės neturi priemonių užtikrinti, kad transporto priemonę nevairuos neblaivus klientas, o automobilį konfiskavus labiau nukenčia ne pažeidėjas, o verslo subjektai, tad siūlo keisti teisės aktus, rašo "Verslo žinios".

Šiuo metu svarstomas įstatymo projektas, kuris pakoreguos transporto priemonių konfiskavimo iš jų savininkų tvarką. Numatoma, kad teisės pažeidėjams nepriklausančią transporto priemonę bus galima konfiskuoti tik tuo atveju, jeigu jos savininkas, perduodamas automobilį, "žinojo arba turėjo ir galėjo žinoti", kad vairuotojas jį naudos pažeidimui padaryti. Tačiau tokią formuluotę Lietuvos autoverslininkų asociacija (LAA) siūlo keisti ir palikti tik žodį "žinojo".

"Iš tiesų, automobilių nuomos bendrovių veikla yra specifinė rūšis ir šios bendrovės beveik neturi priemonių užtikrinti, kad transporto priemonę besinuomojantis vairuotojas nepadarys pažeidimo. Vienintelis būdas, kaip galėtų nuomos bendrovė tą suvaldyti, - automobilį nuomoti kartu fiziškai įsodinant ir savo darbuotoją. Tačiau tai pažeistų automobilių nuomos paslaugos esmę" ,- teigė asociacijos prezidentė Asta Bagdonavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių