Quantcast

„Aston Martin“ ir „Formulės 1“ komanda sukūrė superautomobilį

  • Teksto dydis:

2016-ųjų liepą „Aston Martin“ ir „Formulės 1“ komanda „Red Bull Racing“ pristatė savo superautomobilį AM-RB 001.

Praėjo šiek tiek laiko ir projektas sugrįžo, su tikru pavadinimu ir stulbinančiais vaizdais. Susipažinkite su „Aston Martin Valkyrie“.

„Aston Martin“ dizaineris Marek Reichman ir Adrian Newey iš „Red Bull Racing“ pusės siekė sukurti automobilį, kuris būtų visiškai naudojamas įprastomis gatvės sąlygomis, bet kurio pajėgumai pranoktų bet kurį tose gatvėse sutiktą automobilį. Ir panašu, kad jiems pavyko.

Turbūt matyti vien pažiūrėjus, kad automobilis pasižymi įstabiomis aerodinaminėmis savybėmis. „Valkyrie“ kūrėjai teigia, kad geresnių šiuo aspektu automobilių, kuriuos būtų leista vairuoti gatvėse, tiesiog nėra.

Automobilį varo 6,5 litro V12 variklis ir elektrinis motoras. Sudėtingos kombinacijos rezultatas: 1000 arklio galių. O lengvos konstrukcijos ir 1000 arklio galių kombinacijos rezultatas svorio-galios santykis 1:1.

Prie šio žvėries priderinta ir speciali 7 laipsnių pavarų dėžė. Elektros atsargas užtikrina ypač lengva „Rimac“ hibridinė baterija. „Rimac“ – čia tie patys, prisidėję prie greičiausio pasaulyje elektromobilio. Automobilio elektronika rūpinosi šios srities ekspertai „Bosch“, o šviesomis – „Wipac“. Kaip supratot, ne tik grožis išorėje, bet ir visa kas geriausia viduje.

Iš viso suplanuota pagaminti tik 150 automobilių, tinkamų įprastiems keliams ir dar 25 skirtus tik lenktynėms. Pirmosios valkirijos gatves pasieks 2019-aisiais.

Kažkas juk turi būti blogai, ar ne? Blogos žinios yra dvi. Pirmoji – kaina. Gandai teigia, jog ji svyravo apie 3 000 000 svarų. Antroji – visi (dar nepagaminti) automobiliai jau parduoti.


Šiame straipsnyje: Aston MartinValkyrieFormulė 1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių