Quantcast

Ar žinojote, kodėl gaisriniai automobiliai raudoni?

  • Teksto dydis:

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo įdomiais faktais apie gaisrinių automobilių spalvą.

Automobilių kūrėjas Henris Fordas praėjusio šimtmečio pradžioje buvo įsitikinęs, kad automobiliai turi būti tik juodi, nes ši spalva yra praktiška ir pigi. „Kiekvienas gali nusidažyti savo automobilį kuria nori spalva, jeigu jis yra juodas...“, – teigė jis.

Visgi gaisrininkai manė kitaip. Jie ir pasiūlė, kad gaisriniai automobiliai būtų dažomi raudona spalva. Ir ne tik todėl, kad ji asocijavosi su ugnimi, o kartu ir su pavojaus spalva. O todėl, kad jie būtų gerai matomi. Beje, raudoni dažai tuo metu buvo patys brangiausi.

Tiesa, ši spalva turi ne tik privalumų. Raudoni automobiliai išties yra gerai matomi dieną, bet ne naktį, rašoma žinutėje.  Dabar gaisriniai automobiliai yra dažomi ir kitomis spalvomis (mėlyna, žalia, geltona, oranžine, net ir rožine). Deja, spalvų tyrimai rodo, kad ir kitos spalvos nėra tobulos. Vis dėlto karaliauja raudona. „Bet iš tiesų šiame pasaulyje nieko nėra pastovaus...“, – rašoma žinutėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių