Quantcast

Pajūryje įgyvendinami du unikalūs projektai

Keletą metų stagnavusi nekilnojamojo turto rinka pagaliau rodo aktyvumo ženklus. Tačiau specialistai pastebi, jog po užsitęsusio štilio gerokai išrankesni tapo ir šiandienos pirkėjai.

Įsikurs miesto širdyje

Reaguodama į nūdienos poreikius, bendrovė „Inreal valdymas“ pajūryje – Klaipėdoje bei Nidoje – įgyvendina du išskirtinius nekilnojamojo turto projektus.

Vienas jų, apartamentų bei biurų centras „Danės užutėkis“, iškils pačioje uostamiesčio širdyje,  ant Danės upės kranto, šalia Jono kalnelio bei miesto gynybinės sienos.

Istoriniai faktai byloja, jog Turgaus gatvė pradėta formuoti dar XV–XVI a. Ilgainiui ji tapo centrine miesto ašimi, jungiančia rytinę Klaipėdos senamiesčio dalį su vakarine.

Pastarojoje išsidėstę iškiliausi miesto istoriniai ir kultūriniai objektai: piliavietė, Teatro aikštė, kurioje vyksta svarbiausi miesto renginiai, Senoji perkėla, iš kurios driekiasi vandens kelias į Smiltynę bei Kuršių nerijos nacionalinį parką.

Strategiškai patrauklioje bei prestižinėje uostamiesčio vietoje iškilsiantis  „Danės užutėkio“ pastatas taipogi darniai įsilies į senamiesčio architektūrą.

Santūraus modernizmo 4 aukštų pastate bus įrengta tik 20 apartamentų bei 4 komercinės patalpos.

Ir komfortiška, ir saugu

1–6 kambarių apartamentai su terasomis bei balkonais išsidėstys antrame, trečiame ir ketvirtame pastato aukštuose. Būstų plotai sieks nuo 30 kv. m. Projekto plėtotojai taip pat gali pasiūlyti plotų jungimo galimybę.

Apartamentai parduodami su daline apdaila, tačiau pasirinkus architekto-interjero dizainerio siūlomas paslaugomas galima įsigyti ir visiškai įrengtus būstus.

„Danės užutėkio“ naujakuriai galės džiaugtis mažaaukštės statybos privalumais – nedideliu kaimynų skaičiumi bei glaudžia bendruomene.

Pastato ilgaamžiškumą garantuoja statyboms naudotos aukščiausios klasės, natūralios medžiagos, pritaikytos jūriniam klimatui. Patalpose įdiegtos moderniausios saugumo priemonės: priešgaisrinė signalizacija su davikliais, telefoninės spynos, praėjimo kontrolė, vaizdo fiksavimo sistema.

Gyventojus džiugins ir puikiai sutvarkyta aplinka, patogi automobilių aikštelė, liftas, sandėliukai.

„Danės užutėkio“ komercinėms erdvėms skirtas pirmasis pastato aukštas. Nuo 65 kv. m patalpos – su vitrininiais langais, puikiai tinkančios biurams, parduotuvėlėms ar grožio salonams.

Ideali vieta poilsiui

Augant šalies ekonomikai bei didėjant gyventojų perkamajai galiai, vis daugiau dėmesio susilaukia ir antrųjų namų segmentas.

Ekspertai sutartinai tvirtina, jog dėl vietos unikalumo bei ribotų statybų viena patraukliausių šio segmentų investicijų – į Kuršių nerijoje esantį nekilnojamąjį turtą.

Ramioje ir neurbanizuotoje šiaurinėje Nidos dalyje, vos 500 m nuo Kuršių marių ir apie 1,5 km nuo jūros, bendrovė „Inreal valdymas“ plėtoja projektą „Kopų vėtrungės“.

Du pastato korpusai – „Pietys“ ir „Vakaris“ – prisiglaudę prie pat apsauginės kopos šlaito. Tai ideali vieta poilsiui ir meditacijai, vasarojimui ir atostogoms bet kuriuo metų laiku bei skirta visiems, vertinantiems subtilų, ramų ir trapų Kuršių nerijos grožį.

2 aukštų su mansarda namai darniai įsilieja į pajūrio kraštovaizdį, įsiterpdami tarp Angių kalno ir senojo Briedžių miško.

„Kopų vėtrungėse“ siūlomi visiškai įrengti, jaukūs ir nedideli (nuo 24 kv. m) būstai su balkonais, terasomis ir kiemeliais. Vidiniame kieme įrengta automobilių aikštelė.

Atliepia Neringos tradiciją

Pastatų architektūra artima Kuršių nerijos tradicijai. Pasak šio projekto architekto Adomo Šablevičiaus, „Kopų vėtrungių“ prototipas – žemaitiškas namas, kuris būdavo statomas pailgų proporcijų.

„Projektas yra santūriai modernus – sukurtos šviesios ir jaukios vidinės erdvės. Kita vertus, užduotis buvo išlaikyti senosios Neringos architektūrinį stilių, todėl didesnio ploto stiklo plokštumos pridengtos mediniais tašais. Panaudotas ir būdingas Neringai fasadų vertikalus kalimas. Neįprastas moderniems pastatams elementas – medinės langinės. Jas statmenai fiksuojant sukuriama individuali erdvė“, – pasakojo A.Šablevičiaus.

Pastatų apdailai naudotos ekologiškos medžiagos. Fasadai apkalti termiškai apdorotomis, nedažytomis lentomis, stogas dengtas molinėmis čerpėmis. Architekto nuomone, tai, kad šioje teritorijoje negalimos tvoros ir pastatas yra dauboje, tarp kopų, padeda jam dar organiškiau įsilieti į aplinką.

Bendrovė „Inreal valdymas“ jau pradėjo būstų šiuose projektuose pardavimus. Išsamesnė informacija – tel. +370 687 76851 bei internete:  www.danesuzutekis.lt ir www.kopuvetrunges.lt.

Užs. 1042414



NAUJAUSI KOMENTARAI

rita

rita portretas
Kokia čia ramybė, visi renginiai vasarą? Tikrai ne idealus poilsis... Gal jaunimui ir gerai?

.

. portretas
"Augant šalies ekonomikai bei didėjant gyventojų perkamajai galiai..." juokdariai :)

benius

benius portretas
gryni juokdariai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių