Quantcast

Žuvininkystės tarnyba dar vis pertvarkoma

Žuvininkystės tarnyba yra viena iš valstybės įstaigų per pastaruosius metus patyrusi didžiausius sukrėtimą.

Tarnyba buvo išpūsta

Iki šiol tebevyksta jos formavimas, nors tarnyba jau lyg ir nusistovėjo. Prieš pertvarkymą joje buvo 184 darbuotojai. Tarnybos struktūrą sudarė 10 skyrių, 8 poskyriai, jos direktorė turėjo du pavaduotojus ir patarėją. Tarnyba atrodė išpūsta, didelis valdininkų skaičius dažnai užkliūdavo žvejams.

Atskiras Baltijos jūros žvejybos skyrius su kontrolės grupe buvo Klaipėdoje. Tarp šio skyriaus ir didesnės dalies žvejų dažnai kildavo konfliktai. Į Vilnių nuolat būdavo rašomi skundai.

Dalis žvejų naujai pradėjusiam žemės ūkio ministrui nuolat bandė įteigti, kad valstybės tarnyba dirba vienos verslo grupės naudai. Galbūt ir tai lėmė, kad buvo imamasi iš esmės reorganizuoti Žuvininkystės tarnybą.

Pertvarkymui priešintasi

Žuvininkystės tarnybos pertvarkymas prasidėjo 2017 m. rugpjūtį. Tuometinio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko įsakymu išpūstoje tarnyboje nuo 2018 m. sausio 1 dienos turėjo likti 6 skyriai  - du Vilniuje ir keturi Klaipėdoje. Pats tarnybos direktorius turėjo persikelti į Klaipėdą, jo pavaduotojas likti Vilniuje. Iš žuvų veislininkystės turėjo likti trys atskiri biurai ir grupės.

Pertvarkymas vyko sunkiai. Tuometė tarnybos vadovė tam priešinosi. Ji buvo atleista.

Po to, kai 2017 m. rugpjūtį buvo patvirtinta Žuvininkystės tarnybos schema, ji vėliau dar ne kartą koreguota.

To paties žemės ūkio ministro B.Markausko 2018 m. vasario 26 d. įsakymu šioje tarnyboje buvo likę tik direktorius, jo pavaduotojas ir keturi skyriai - trys Klaipėdoje ir vienas - Vilniuje. 

Ar vėl nepradės pūstis?

Šiuo metu, tiksliau vasario 6 d. duomenimis Žuvininkystės tarnyboje dirbo 111 darbuotojų. Tai buvo beveik mažiausias darbuotojų skaičius nuo šios tarnybos pertvarkymo pradžios. Tik šiemet sausio 15 d. joje buvo mažiau žmonių - 110.

Kaip ir visose valstybės tarnybose nuo praėjusių metų spalio pastebima ryški šios tarnybos darbuotojų atlyginimų kilimo tendencija. Jos atlyginimų vidurkis praėjusių metų gruodžio mėnesio duomenimis siekė 1356 eurus, kai rugsėjį buvo apie 920 eurų.

Žemės ūkio ministru tapus Giedriui Surpliui Žuvininkystės tarnyboje kurį laiką buvo nusistovėjusi penkių skyrių ir trijų poskyrių, kurie susiję su žuvivaisa, tarnybos struktūrinė schema.

Nuo šių metų vasario 1 dienos ši schema vėl pakeista. Vietoje 8 skyrių ir poskyrių atsirado 9 skyriai. Vietoje Finansų ir bendrųjų reikalų skyriaus atsirado du atskiri skyriai, taip pat įvesta tarnybos direktoriaus patarėjo pozicija.

Žvejai tai pastebėjo. Baiminamasi, kad ši tarnyba ir vėl nepradėtų pūstis. Nes to daryti tikrai nėra reikalo. Žvejybos ištekliai nuolat mažėja, kvotos traukiasi, tad kam didinti žvejybai vadovaujančių valdininkų kiekį?



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastaba

pastaba portretas
Tik nereikia skleisti erezijos. Darbuotojų yra lygiai tiek kiek nurodyta straipsnyje, nes už tokį kiekį mokami mokesčiai Sodrai.

Rybflot

Rybflot portretas
Apie kokia zvejyba kalba, kelios surudijusios geldos zvejoja ir pilna tikrintoju:) Greiciau E.S ismoketu kompensacijas , nors tiek tuos vargsus zvejus paremtu ant vaistu nors butu senatveje.....ne Lietuvai vystyti zvejybos versla....cia reikia tureti smegenu truputi ir normalios valdzios supratimo kas yra versline zuvininkyste....lietuviui tik runkulius auginti ir tai sunkiai sekasi:)

Susisikėliai

Susisikėliai portretas
nuvarė ne tik laivynus bet ir žvejybą.Galėsim ėsti tik šaldytą žuvį.Jau net Rusnė pradėjo atitirpinus rūkyti visokį šlamštą.Gėda Lietuvai turinčiai jūrą ir neturinčiai žvejų galinčių ją aprūpinti šviežia žuvim
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių