Quantcast

„Žalvaris“ pernai surinko 15,2 tūkst. tonų atliekų

  • Teksto dydis:

Didžiausia šalyje pavojingųjų ir nepavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovė „Žalvaris“ per 2014 metus surinko ir sutvarkė 15,2 tūkst. tonų atliekų. Tai 15 proc. daugiau, lyginant su 2013 m. 28 procentais taip pat ūgtelėjo bendrovės apyvarta ir sudarė 22,53 mln. Eur (77,56 mln. Lt).

„Praėję metai buvo sėkmingi – augimą fiksavo beveik visi rodikliai. Tai pasiekėme nuosekliai plėsdami surenkamų atliekų spektrą ir suaktyvinę bendradarbiavimą su pramonės įmonėmis. Augti leidžia ir gerai išvystytas atliekų surinkimo tinklas, leidžiantis klientui pasiūlyti kompleksinę paslaugą – prireikus paimti ir sutvarkyti beveik visas jo veikloje susidarančias atliekas“, – teigė „Žalvario“ komercijos direktorius Linvydas Pilkauskas.

2014 m. „Žalvario“ surinktų atliekų kiekis – didžiausias per ketverių metų laikotarpį. 2013 m. bendrovė surinko 13,264 tūkst. tonų atliekų. Didžiąją, 74 proc., pernai surinktų atliekų dalį sudarė pavojingosios atliekos. Daugiausia iš jų – automobilinės atliekos: akumuliatoriai, alyva, absorbentai (šluostės, sorbentai, pjuvenos ir kt.), dažai. Panaudoti galima bene visas automobilių atliekas, didžiąją jų dalį perdirbus.

Kiek mažesnę „Žalvario“ surinktų atliekų dalį sudarė žemės ūkyje bei pramonės įmonių veikloje susidarančios atliekos. Bendrovė dirba su per 160 skirtingų rūšių pavojingųjų ir nepavojingųjų atliekų. 

Anot L. Pilkausko, didesnį surenkamų atliekų kiekį galima sieti ir su stiprėjančia šalies ekonomika, ir su augančiu įmonių aplinkosauginiu sąmoningumu.

„Galima prognozuoti, kad augant šalies ekonomikai surenkamų atliekų kiekis toliau augs. Jam įtakos turės ir sprendimai, susiję su atliekų surinkimu, tvarkymu ir perdirbimu šalies bei visos Europos mastu. Po truputį pradedama kalbėti apie sprendimą uždrausti perdirbamųjų atliekų vežimą į sąvartynus. Tad keičiasi požiūris į atliekas, kurios pagaliau įgauna vertingos žaliavos statusą“, – teigia L. Pilkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių