Quantcast

VMI išmanioji mokesčių sistema – VPT akiratyje

  • Teksto dydis:

Praėjusių metų lapkritį kilus įmonių nepasitenkinimui stringančia naująja išmaniąja mokesčių sistema, Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) vertins, kaip vykdoma Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir bendrovės „Atea“ 3,4 mln. eurų vertės sutartis.

„Informacinių technologijų pirkimai yra vieni rizikingiausių – tiek dėl specifikos sudėtingumo, tiek dėl didelės jų vertės. Iš savo vertinimo praktikos matome, jog ypač IT srities pirkimuose daug pažeidimų padaroma jau vykdant sutartį: diegimas vėluoja, įdiegiami ne visi arba ne tie funkcionalumai, nesilaikoma sutarty kitų   numatytų sąlygų“, - pranešime spaudai sakė VPT direktorė Diana Vilytė.

Pasak VPT atstovės spaudai Vitos Ramanauskaitės, vertinimo išvadas planuojama pateikti per 1-2 mėnesius.

VMI ir „Atea“ pernai gegužę pasirašė 3,414 mln. eurų vertė sutartį, pagal kurią buvo sukurtos elektroninių sąskaitų faktūrų ir elektroninių važtaraščių posistemės. Pirmoji leidžia mokesčių mokėtojams pateikti sąskaitų faktūrų duomenis elektroniniu standartizuotu formatu ir programinėmis priemonėmis, o antroji - išrašyti, perduoti ir naudoti elektroninius važtaraščius krovinių vežimui.

Pernai lapkričio pabaigoje dėl didelio vartotojų srauto sistema pradėjo strigti ir tai sukėlė įmonių nepasitenkinimą.

VPT 2015 metų lapkritį nurodė VMI nutraukti pirmąjį 3,7 mln. eurų vertės konkursą, nes jo dalyvių pasiūlymai buvo vertinami pagal ekonominio naudingumo kriterijų, tačiau VMI  tik skyrė balus, bet nepagrindė savo sprendimų. Pernai sausį VMI po Finansų ministerijos raginimų paskelbė naują konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
O kas padengs įmonių nuostolius dėl apskaitos programų keitimo, papildomų darbo sąnaudų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių