Quantcast

Vadovaus jaunosios kartos energetikas

Prie akcinės bendrovės "Klaipėdos energija" vairo stojo naujas vadovas. Generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti Antanas Katinas. Naujasis įmonės vadovas pabrėžė, kad bus siekiama, jog Klaipėda išliktų pigiausios šilumos miestu.

Veikla – ne naujiena

41-erių A.Katinas įmonės "Klaipėdos energija" generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti trečiadienį. Jis pakeitė 22 metus įmonei vadovavusį Vytautą Valutį.

Bendrovės, kurią kontroliuoja Klaipėdos savivaldybė, generaliniu direktoriumi A.Katinas tapo laimėjęs viešąjį atrankos konkursą ir praėjęs specialiųjų tarnybų patikrą.

Naujasis įmonės vadovas – jaunosios kartos energetikas. Jis baigė termoinžinerijos mokslo studijas Kauno technologijos universitete, dalį magistro studijų tęsė Minesotos universitete JAV, šilumos tiekimo įmonių valdymo mokėsi Švedijoje, Vengrijoje.

Ilgą laiką A.Katinas dirbo Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos Šilumos skyriaus vedėju, o pastaruosius šešerius metus vadovavo bendrovės "Klaipėdos energija" Veiklos aptarnavimo centrui bei Investicijų valdymo skyriui.

"Įmonės veikla man žinoma puikiai, tačiau prie naujų pareigų reikia priprasti", – tvirtino naujasis bendrovės vadovas.

Siekis – mažiausia kaina

Pasak A.Katino, vadovauti, burti, kurti komandą jam nėra naujiena.

Po studijų jis pradėjo dirbti Valstybinėje kainų ir energetikos komisijos žemiausioje grandyje – vyresniuoju specialistu. Po poros metų tapo įstaigos Šilumos skyriaus vedėju.

Pradėjęs dirbti bendrovėje "Klaipėdos energija" A.Katinas vadovavo vienam padaliniui, vėliau trims – apie 60 žmonių komandai.

"Teko burti savo komandą, stiprinti skyriaus ar padalinių veiklą", – sakė vadovas.

A.Katinas patikino, kad jam žinomas ne tik Klaipėdos, bet ir kitų miestų šilumos ūkis.

Dirbant Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje jam teko kontroliuoti 65 šilumą tiekiančių įmonių veiklą.

Pasak A.Katino, patirtį, žinias jis sėkmingai panaudojo dirbdamas įmonėje "Klaipėdos energija".

Vadovas pabrėžė, kad sieks maksimaliai efektyvinti įmonės veiklą, išlaikyti patrauklią vartotojams šilumos kainą, išlikti lyderiu šalyje.

Klaipėda visada patenka į miestų, kuriuose mažiausia šilumos kaina, penketuką. Šią vasarą šiluma uostamiestyje buvo pati pigiausia Lietuvoje.

"Taip buvo ne tik dėl biokuro katilo, bet ir dėl konkurencijos tarp nepriklausomų gamintojų. Sieksime gerinti įmonės efektyvumą, našumą, nedidinant darbuotojų skaičiaus", – teigė vadovas.

Pritrauks naujų klientų

Įmonė "Klaipėdos energija" planuoja ne tik užbaigti visų magistralinių trasų atnaujinimą, pasitelkdama ES paramą, bet ir didinti ir biokuro katilinių galingumus. Tai, anot vadovo, įmonei leistų išlikti konkurencinga ir išlaikyti stabilią, patrauklią vartotojams šilumos kainą

A.Katinas įsitikinęs, kad centralizuotai tiekiama šiluma yra perspektyvi. Pirmiausia, anot jo, taip sprendžiamos oro taršos problemos – kuo mažiau kaminukų, tuo mažiau išmetamų teršalų.

"Miestas bus švaresnis. Mūsų kaminai yra 125 metrų aukščio, o dūmai išvalomi, laikantis griežčiausių aplinkosauginių reikalavimų", – pabrėžė vadovas.

Generalinis direktorius atkreipė dėmesį, kad įmonė "Klaipėdos energija" turi galimybę naudoti trijų rūšių kurą – dujas, biokurą, mazutą. Pastarasis yra kaip rezervinis kuras ir naudojamas retai.

"Atsižvelgdami į rinkoje esančias kainas, galime rinktis pigiausią kurą. Centralizuota šilumos gamyba dideliuose įrenginiuose yra efektyviausia", – patikino vadovas.

A.Katinas pabrėžė, kad įmonė seka miesto plėtrą, strateginius planus. Siekiama didinti klientų skaičių – naujai statomiems daugiabučiams, prekybos centrams siūloma rinktis centralizuotai tiekiamą šilumą.

Pristatė miesto merui

Naujasis įmonės "Klaipėdos energija" generalinis direktorius vakar susitiko su miesto meru Vytautu Grubliausku.

"Reikia pabrėžti, kad naujas vadovas atėjo ne dėl to, kad kažkas atsitiko ar įvyko. Tai natūrali kartų kaita", – komentavo meras.

V.Grubliauskas pabrėžė, kad visiškai pasitiki naujuoju vadovu. Jo siekius įvardijo kaip drąsius, ambicingus ir motyvuotus, suvokiant įmonės "Klaipėdos energija" misiją – geriausia paslauga už mažiausią kainą klaipėdiečiams.

"Ilgus metus buvusi strategija išlieka ir dabar. Direktorius, nors ir jaunas, bet suvokiantis, į kokį laivą ateina, kokią įgulą turi. Tikiuosi, kad įmonė "Klaipėdos energija" Lietuvoje išliks tuo švyturiu, flagmanu, į kurį lygiuojamasi, kuris rodomas kaip pavyzdys. Tai didelė atsakomybė, bet tikiu, kad krūvis atitinka pečius", – pabrėžė meras.

Įmonė "Klaipėdos energija" yra didžiausia šilumos energijos gamintoja Vakarų Lietuvoje. Centralizuotai ji tiekia šilumą Klaipėdos ir Gargždų miestų gyventojams bei verslo subjektams.

Per metus bendrovė patiekia klientams per 700 tūkst. megavatvalandžių šilumos energijos.

Praėjusiais metais bendrovės "Klaipėdos energija" apyvarta siekė 37 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Źinau viska

Źinau viska portretas
Mesti lauk,apgavystas ir vagys. Jokios antros kadencijos...

Viktoras

Viktoras  portretas
Sveikinimai tau is Amerikos,mes irgi zinom . Bus dar silciau.

Žinantis

Žinantis portretas
Sėkmės Antanai, tu tikrai gali
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių