Quantcast

V. Pranckietis dėl „Revolut“ kalbėsis su S. Jakeliūnu: grėsmes turime vertinti rimtai

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad neturi tikslios informacijos dėl finansinių technologijų startuolio „Revolut“, tačiau šią informaciją valdantys žmonės turėtų vertinti ją labai rimtai.

„Keturias dienas buvau Airijoje, taigi žinojau tik tai, kas buvo paskelbta žiniasklaidoje. Pasikalbėsiu su ponu Jakeliūnu atskirai. Manau, kad gerai, jog yra keliami tokie klausimai. Jeigu yra grėsmė nacionaliniam saugumui, žinoma, mes ją turime vertinti labai rimtai“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad, „Revolut“ Lietuvoje gavus specializuoto banko licenciją ir planuojant teikti indėlių bei paskolų paslaugas, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) ir Valstybės saugumo departamentą (VSD).

S. Jakeliūnas tarnybų prašė pateikti turimą informaciją apie šio banko įkūrėjų, steigėjų, vadovų verslo modelį. Pasak S. Jakeliūno, „Revolut“ planuoja plėtra – pernelyg agresyvi, be to, viešai minint šio banko investuotojus, paminėtas ir su Kremliumi siejamas rusų milijardierius Jurijus Milneris.

Gavęs FNTT ir VSD atsakymus, S. Jakeliūnas sakė, kad jie susirūpinimą tik patvirtina. Jis taip pat teigė, kad artimiausiu metu bus planuojamas susitikimas su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovu, Lietuvos banko, FNTT ir VSD vadovybėmis.

Antradienį LRT.lt paskelbė savo atlikto tyrimo duomenis, kurie rodo, kad „Revolut“ vadovo Nikolajaus Storonskio tėvas Nikolajus Mironovičius Storonskis – „Gazprom“ tyrimų centro „Gazprom promgaz“ generalinio direktoriaus pavaduotojas mokslui, Rusijos valdžios apdovanotas ordinu už nuopelnus tėvynei.

Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas teigė, kad ši informacija jau buvo žinoma. Tačiau potencialius finansų rinkos dalyvius vertina 14 institucijų, o „Revolut“ planai, rizikos faktoriai, investuotojai, pinigų kilmė, sąsajos, iki priimant sprendimą, kad investuotojas tinkamas, vertinti 13 mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jau turėjom tokį (pinigų plovimo?) banką 'Snoras' - kol jis sukosi, kiek ir naudos teikė, bet va paskui pakankamai skaudžiai viskas baigės. O ir dabar negalim paneigt kad kažkam panašaus 'banko' prireikė - kol jis suksis, ir vėl mums bus gerai, o kaip paskui?.. kaip leist bankui veikt nesuteikiant jam garantijų?..

Miaw

Miaw portretas
Greičiau Jakeliūnas yra grėsmė nacionaliniam saugumui. Bendrai visi visažiniai ir neklystantys yra grėsmės mūsų šaliai.

oi

oi portretas
na ir seimo pirmininkas, nežino, neturi infomacijos...Lai google paieško:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių