Quantcast

V. Kučinsko įmones įsigijo su G. Kėvišu susijusi Kipro bendrovė

  • Teksto dydis:

Verslininkas Vidmantas Kučinskas jo valdomas bendroves pardavė Kipre registruotai bendrovei „Tenolet Limited“, kuri valdo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo Gintauto Kėvišo verslą Kipre, skelbia portalas 15min.lt.

Portalo teigimu, įmones „Lietuvos cukrus“, „Arvi kalakutai“, „Marijampolės pašarai“ ir „Rietavo veterinarinė sanitarija“ įsigijo „Tenolet Limited“ valdomos Kipro bendrovės „Hofenberg Limited“, „Alvator Management“ ir „IBI Innovative Bio Industries“. Už „Rietavo veterinarinę sanitariją“ sumokėta 8,7 mln. eurų, nors įmonė visas akcijas buvo įkeitusi Austrijos bankui „Sberbank Europe“ už 36,5 mln. eurų. 100 proc. „Arvi Cukraus“, kurios kapitalas siekė 9,34 mln. eurų, parduota už 1 mln. eurų.

Vienintelis „Tenolet Limited“ akcininkas yra Olandijoje registruotas fondas „Stichting Champlain“, kuriai paslaugas teikė Lietuvos privačios bankininkystės paslaugų įmonė „Lewben“.

BNS primena, kad Rusijos komercinis bankas „Alfa Bank“ iš V.Kučinsko reikalauja beveik 20 mln. eurų skolos. Bankas taip pat ginčija V.Kučinsko sandorį dėl „Arvi “ holdingą valdančios įmonės „Vyrja“ akcijų perleidimo sūnui Justui Kučinskui. Šiuo metu teismai yra areštavę „Arvi ir ko“ turto už maždaug 35 mln. eurų.

Ginčai tarp verslininko ir Rusijos banko vyksta dėl to, kad bankas 2012-2014 metais paskolino maždaug 17 mln. eurų „Arvi NPK“. Ginčijamasi dėl likusių maždaug 12 mln. eurų skolos. Paskolas laidavo pats V.Kučinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas

Kas portretas
Tau cia asilas?! Tu gal nori pasakyti jog Kevisas ne vagis?!

To kaunas

To kaunas portretas
Asile, prie ko čia Kėvišas, perskaityk kas rašoma.

kaunas

kaunas portretas
kevisas vagis ,tai pagaliau KADA ji pasodins? kiek dar reikia laukti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių