Quantcast

Uždaromi paskutiniai „Snoro“ filialai

  • Teksto dydis:

Banko „Snoras“ bankroto administratoriaus Gintaro Adomonio komanda pertvarkė banko valdymo struktūrą. Nuo vasario 1 dienos banko departamentų skaičius sumažintas nuo 9 iki 4, o darbuotojų skaičius sumažintas nuo 117 iki 101. Struktūros pertvarka pirmojo pusmečio banko veiklos sąnaudas leis sumažinti daugiau nei 200 tūkst. eurų. Banko administravimas bus ir toliau optimizuojamas, iki balandžio pabaigos ketinama uždaryti 7 iš 8 šiuo metu veikiančių „Snoro“ padalinių, atlikti kitų pokyčių, kurie  padės sumažinti darbuotojų skaičių ir banko veiklos sąnaudas.

„Atliekant pertvarką paisėme Ūkio banke pasiteisinusių veiklos organizavimo principų, todėl „Snoro“ administratoriui pavaldžios struktūros konstrukcija panaši. Vietoje griozdiškos ir nuo pat pirmųjų bankroto proceso dienų veikusios schemos, kurioje buvo ir tiesioginio pavaldumo, ir palaikantys departamentai, dabar telieka keturi departamentai su aiškiomis funkcijomis – kreditų, finansų, turto valdymo ir administravimo. Sustambintai struktūrai reikia dvigubai mažiau vadovų, tačiau svarbiausi specialistai liko, todėl manome, kad proceso valdymo kokybė nenukentės.  Nereikia pamiršti, kad „Snoro“ turto struktūra ir veiklos aprėptis buvo kur kas platesnė nei Ūkio banko, todėl šiame etape turime išlaikyti nemažą profesionalų komandą kokybiškai veiklai užtikrinti“, – pažymėjo „Snoro“ bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

„Snoro“ veikla bus toliau koncentruojama ir iki balandžio pabaigos bus uždaryti septyni iš aštuonių iki šiol veikiančių banko filialų.
„Liks vienas filialas Vilniuje, kurio darbuotojams per porą mėnesių bus pavesta sutvarkyti visus iš uždarytų padalinių atvežtus dokumentus. Po to bus uždarytas ir Vilniaus filialas. Galima sakyti, kad vasarą „Snoro“ banko padalinių tinklas liausis egzistavęs“, – pridūrė G. Adomonis.

Kartu su G. Adomonio vadovaujama bankrotą administruojančia bendrove „Valnetas“, „Snoro“ banko bankroto procese dirba advokatų kontoros „Tark Grunte Sutkienė“ (TGS) ir audito bendrovės  „Deloitte“ specialistai, o tarptautiniuose procesuose jiems talkins Didžiosios Britanijos advokatų kontora „Linklaters LLP“ ir Šveicarijos advokatų kontora „Nater Dallafior Rechtsanwälte AG”.

„Snoro“ banko veikla Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu buvo sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, lapkričio 24 dieną Lietuvos bankas kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o  bankroto byla „Snorui“ buvo iškelta 2011 metų gruodžio 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių