Quantcast

Ūkio bankas pasirašė taikos sutartį su Kauno „Žalgiriu“

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas šiandien pritarė BAB Ūkio banko bankroto administratoriaus, viešosios įstaigos Kauno „Žalgirio“ rėmėjas ir bendrovės „Kauno arena" pasirašytai taikos sutarčiai, kuria Ūkio bankas taikiai baigia prieš kitas sutarties šalis nukreiptas civilines bylas, o Kauno „Žalgirio“ rėmėjas bei „Kauno arena" solidariai sumoka 595,792 tūkst. eurų (2,057 mln. litų) kompensaciją.

Savo ruožtu, Ūkio banko bankroto administratorius pasiliko teisę išieškoti ne pagal paskirtį panaudotus krepšinio klubui ir arenai skirtus banko pinigus iš Ūkio banko vardu veikusių susijusių asmenų, skelbiama Ūkio banko bankroto administratoriaus išplatintame pranešime.

„Tenka konstatuoti, kad Ūkio banko savininkai ir vadovai su legendiniu krepšinio klubu žaidė jiems įprastą žaidimą – pradžioje daug gražių pažadų ir užkulisinių kombinacijų, pabaigoje – pralaimėjimas. Formaliai vertinant, bankas klubą valdančiai viešajai įstaigai suteikė solidžią paramą, tačiau dalis tos paramos galimai ištekėjo kitur, dalis apskritai buvo suteikta neteisėtai. Suprasdami, kad dėl ankstesnių banko bei klubo savininkų ir vadovų veiksmų krepšinio klubas gali žlugti, nusprendėme pasirinkti taikų sprendimą – kompensacijos išmoką bei teisę toliau siekti susigražinti banko pinigus iš buvusių savininkų ir vadovų“, – komentavo Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Banko administratorius vienoje civilinėje byloje ginčijo Ūkio banko sudarytas ložių nuomos ir reklamos sutartį su bendrove „Kauno arena" bei reklamos sutartį su VšĮ Kauno „Žalgirio“ rėmėjas. Kitame civiliniame ginče Ūkio banko bankroto administratorius prašė pripažinti niekinėmis šešiolika 2011 metų spalio lapkričio mėnesiais sudarytų paramos sutarčių, kurių bendra vertė siekė 11,905 mln. litų. Dar 8 paramos sutartys su viešąja įstaiga buvo sudarytos nuo 2009 metų spalio iki 2010 metų spalio. Šių sutarčių bendra vertė siekė 9,5 mln. litų, o dalis sumos – 898,5 tūkst. litų – administratoriaus manymu,  buvo panaudota ne pagal paskirtį.

Ūkio banko bankroto administratoriui praėjusiais metais teko spręsti dar vienos legendinės sporto komandos problemas. Legendinio Škotijos futbolo klubo „Hearts“ išlikimui buvo iškilusi grėsmė, kai buvę Ūkio banko savininkai ir vadovai paliko Edinburgo komandą be lėšų ir su skolų kupra. Teisinį ginčą nuspręsta užbaigti taikiai, o pernai gegužę bankroto administratorius ir Škotijos bendrovė BIDCO pasirašė sutartį dėl Edinburgo klubą valdančios bendrovės „Heart of Midlothian Plc“ pardavimo. Sutartis numatė, kad Ūkio bankas už suderėtą kompensaciją atsisako reikalavimo teisių į futbolo klubo turtą, įskaitant klubą valdančios bendrovės akcijų įkeitimą. Ūkio banko kreditoriai tuomet atgavo 2,075 mln. svarų (8,7 mln. litų).

Bendra bankrutuojančio Ūkio banko kreditorių finansinių reikalavimų suma siekia 1 582 119 008 litus (458,2 mln. eurų). Didžiausią finansinių reikalavimų dalį sudaro įsipareigojimai antrosios eilės kreditoriui VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ – jo reikalavimų vertė viršija 929 mln. litų. Patvirtinti įsipareigojimai pirmos eilės kreditoriams sudarė kiek daugiau nei 3 mln. litų (jie jau visiškai padengti). Banko įsipareigojimai trečiosios eilės kreditoriams sudaro 10,6 mln. litų, ketvirtosios – daugiau nei 545 milijonų litų. Įsipareigojimai šeštosios eilės kreditoriams sudaro 94,2 mln. litų.

Kauno apygardos teismas bankroto bylą Ūkio bankui iškėlė 2013 metų gegužės 2 dieną. Nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labas

labas portretas
Krepšinio fanai, išsakykite savo nuomonę ir padėkite Jus suprasti! :)) http://www.publika.lt/apklausa-15-5514102064935.html

666

666 portretas
belieka šypsotis aferomis , kuomet aferistai bankrotuose superka patys savo pačių skolas šimtą kart pigiau . Tai reiškias savivaldybė pvm nematys :) , ot tai kokie nevyke metai ajajai . O kas gi kaltas kad privatininkai valdo . Vienu žodžiu vienaip ar kitaip aferistai laimėjo o miestas vėl be pajamų .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių