Quantcast

Teismas: „Ecoservice“ privalo sumokėti 0,6 mln. eurų baudą

  • Teksto dydis:

Investicijų bendrovės "BaltCap" netiesiogiai valdoma žaliavų ir komunalinių atliekų tvarkymo įmonė "Ecoservice" privalo sumokėti jai skirtą 0,6 mln. eurų baudą už kartelinį susitarimą Marijampolės apskrities komunalinių atliekų tvarkymo konkurse, nutarė teismas.

Be to, 48,5 tūkst. eurų baudą privalės sumokėti ir kartelyje dalyvavusi įmonė "Marijampolės švara".

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) rugpjūčio 8 dieną nesumažino ir nepanaikino įmonėms skirtų baudų. Sprendimas gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

VAAT atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė BNS teigė, jog "Ecoservice" prašė baudą sumažinti iki 23,8 tūkst. eurų. Tuo metu "Marijampolės švara" prašė panaikinti baudą arba ją sumažinti, tačiau nenurodė, kiek.

"Teismas patvirtino, kad Konkurencijos taryba pagrįstai nustatė konkurenciją ribojantį susitarimą komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo paslaugų sektoriuje ir skyrė adekvačias baudas kartelį sudariusioms bendrovėms", - pranešė pernai gruodį baudas skyrusi Konkurencijos taryba.

Taryba nustatė, kad du konkurse dalyvavę konsorciumai konkursui pateikė suderintus komercinius pasiūlymus, įskaitant kainas - neabejota, kad įmonės veikė ne savarankiškai, o derino veiksmus ir taip ribojo konkurenciją.

Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras (MAATC) konkursą paskelbė 2015 metų birželį, tačiau šių metų vasarą Apeliacinio teismo sprendimu jis buvo nutrauktas. Teismo birželio 16 dienos nutartyje nurodoma, jog konkurse dalyvavo bendrovė "VSA Vilnius" ir du konsorciumai - "Ekoaplinka" kartu su partnere įmone "Telšių keliai" ir "Marijampolės švara" kartu su bendrovėmis "Ecoservice" ir "Ekonovus".

Konkurencijos tarybos ekspertų surinkti duomenys rodo, kad su "Marijampolės švaros" žinia "Ecoservice" darbuotojas parengė "Ekoaplinkos" pasiūlymo projektą, įskaitant ir kainą bei jos skaičiavimo duomenis. "Ekoaplinka", tik minimaliai pakoregavusi projektą, jį pateikė konkursui. Be to, "Marijampolės švara" bei "Ecoservice" konsultavo "Ekoaplinką" kitais su konkursu susijusiais klausimais tiek prieš pasiūlymų pateikimą, tiek po vokų atplėšimo.

"Ekoaplinkai" buvo skirta 4,1 tūkst. eurų bauda, bendrovė ją sumokėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių