Quantcast

Teismas atsisakė areštuoti 12,5 mln. litų vertės „Ukmergės šilumos“ turtą

  • Teksto dydis:

Virginijaus Striogos valdomai energetikos įmonių grupei "E energija" nepavyko pasiekti bendrovių "Ukmergės šiluma" ir "Dainavos energetika" 12,5 mln. litų vertės turto arešto. Jo siekė grupės bendrovė "Miesto energija", su kuria Ukmergės savivaldybė prieš kelerius metus pirmoji Lietuvoje nutraukė šilumos ūkio nuomos sutartį.

Lietuvos apeliacinis teismas spalio 21 dieną paliko galioti Vilniaus apygardos teismo birželio 4 dienos sprendimą - abu teismai nutarė netaikyti laikinųjų apsaugos priemonių.

"Tiek "Ukmergės šiluma", tiek "Dainavos energetika" užsiima specifine šilumos tiekimo veikla - tiekia šilumą ir karštą vandenį Ukmergės rajono gyventojams, o tai yra akivaizdi nauda visuomenei, todėl tokio pobūdžio veikla negali būti sutrikdyta. Tokiu atveju laikinųjų apsaugos priemonių taikymas nebūtų adekvatus siekiamiems tikslams", - rašoma nutartyje.

"E energija" yra pateikusi teismui 14,762 mln. litų ieškinį Ukmergės savivaldybei dėl kompensacijos už nutrauktą šilumos ūkio nuomos sutartį ir atimtą turtą.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas gegužę nutarė, kad Ukmergės valdžia pagrįstai nutraukė sutartį su "Miesto energija". Tačiau kartu teismas pripažino "Miesto energijos" teisę gauti kompensaciją už nacionalizuotą turtą bei investicijas.

"E energijos" teigimu, nuostoliai susidarė, nes savivaldybė nuo 2010 metų gegužės 30 dienos vienašališkai nutraukė su "Miesto energija" pasirašytą šilumos ūkio modernizavimo ir nuomos sutartį.

Ukmergės rajono savivaldybė tapo pirmąja savivaldybe Lietuvoje, nutraukusia šilumos ūkio nuomos sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių