Quantcast

Teismas: 15,5 tūkst. litų bauda „4finance“ skirta pagrįstai

  • Teksto dydis:

Vartojimo kreditų bendrovei "4finance" (buvusiai "SMScredit.lt") nepavyko panaikinti Lietuvos banko pernai spalį skirtos 15,5 tūkst. litų baudos.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) atmetė "4finance" skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti baudą.

"Teismas padarė išvadą, kad ginčijamas sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas, todėl jį naikinti, vadovaujantis "4finance" nurodytais ar kitais motyvais, nėra pagrindo", - rašoma teismo nutartyje.

„Pagrindinis motyvas, dėl ko ginčijame baudą, jog ji buvo skirta tuo metu, kai Lietuvos bankui skyrus mums įspėjimą, buvo atliekami reikalingi pakeitimai mūsų informacinėje sistemoje ir duomenų bazėje. Paprastai nuo įspėjimo suteikiami šeši mėnesiai susitvarkyti, mes susitvarkėme per du mėnesius, tačiau per šį laiką mums spėjo dar paskirti baudą – didelės apimties informaciniai pokyčiai taip greitai nepadaromi, tai juk finansų įstaigos informacinė sistema, turi viskas veikti tiksliai ir saugiai“, – komentavo bendrovės „4finance” generalinis direktorius Gediminas Velička.

Jis sakė, jog bendrovė skųs VAAT sprendimą apeliacine tvarka, nes teismas neatsižvelgė į nurodytus motyvus.

Šalies centrinis bankas praėjusių metų spalio 16 dieną "4finance" skyrė 15,5 tūkst. litų baudą už tai, kad suteikdama vartojimo kreditą vienam savo klientų, įmonė nesivadovavo atsakingo skolinimo principu ir netinkamai vertino kredito gavėjo mokumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių