Quantcast

Teisėsaugos prašoma tirti NŽT vadovo D. Kuprio veiklą

Žemės ūkio ministerija, tyrusi Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo Danieliaus Kuprio veiklą, prašo teisėsaugos pagalbos. Prašymas perduotas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) ir Generalinei prokuratūrai.

„Pirmadienį mūsų sukurta komisija NŽT vadovo veiklai tirti sustabdė tyrimą ir buvo paprašyta STT bei Generalinės prokuratūros, kad šios tarnybos padėtų mums išsiaiškinti situaciją. Jos padėtų tirti D.Kuprio valstybės žemės nuomos sutartis. Mums jos kelia nerimą, bet mums nebeužtenka jėgų tirti šį dalyką“, - BNS sakė žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas.

Anot jo, teisėsaugos institucijų prašoma patikslinti D.Kuprio veiklos tyrimo metu nustatytus duomenis. Viceministras nenorėjo atskleisti, kokie tai domenys.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS teigė, jog prokuratūra prašymą gavo pirmadienį, tačiau ji negalėjo pasakyti, kada bus priimtas sprendimas, ar pradėti tyrimą.

„Vakar gavome prašymą iš Žemės ūkio ministerijos pradėti tyrimą, ar NŽT vadovo veiksmuose nėra nusikalstamos veikos. Dabar negalime atsakyti, kiek laiko užtruks, kol priimsime sprendimą dėl tyrimo pradėjimo arba nepradėjimo“, - kalbėjo R.Stundienė.

Ministerija tyrė D.Kuprio veiklą, įtariant, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, išsinuomodamas valstybinę žemę.

Tyrimas buvo pradėtas dėl Seimo Antikorupcijos komisijos praėjusių metų pabaigoje pateiktos informacijos dėl D.Kuprio neapmokėtų sąskaitų už žemės sklypų formavimą. Ministerija, vasario pabaigoje baigusi pirminį jo veiklos tyrimą, nerado pažeidimų, tačiau Vyriausioji tarnybinė etikos komisija (VTEK) rekomendavo tyrimą atnaujinti ir praplėsti.

Pats D.Kuprys nesutinka palikti posto, nors žemės ūkio ministras Bronius Markauskas jį paragino tai padaryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių