Quantcast

Subačiaus kuro bazė aprūpinta modernia gaisro gesinimo įranga

  • Teksto dydis:

„Klaipėdos nafta“ investavo į Subačiaus kuro bazės mobilios gaisro gesinimo įrangos modernizavimą bei atnaujinimą.

Investicijas paskatino  priešgaisrinė Subačiaus kuro bazės (SKB) strategija, kurioje buvo numatyta užbaigti SKB priešgaisrinių žinybinių pajėgų techninio aprūpinimo priemonių įgyvendinimą, užtikrinant Lietuvos priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento  reikalavimus.

Bendrovė prieš kelerius metus planavo investuoti į stacionarios gesinimo įrangos modernizavimą, tačiau pasirinktas kur kas efektyvesnis būdas – gesinimas mobilia gaisro gesinimo technika bei priemonėmis. 

„Klaipėdos nafta“ 2016-2020 metų veiklos strategijoje aiškiai išskirtas saugus naftos terminalų eksploatavimo užtikrinimas, todėl bendrovė ir toliau nuosekliai investuos į tokio pobūdžio projektus“, - komentavo Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.

Iš viso investicijos į SKB gaisro gesinimo įrangą siekia 377 tūkst. eurų be PVM. Didžioji jų dalis skirta mobiliajai gesinimo technikai: siurblinei stočiai, žarnų bei putų automobilių modernizavimui.  Vanduo gaisro atveju būtų tiekiamas iš visų teritorijoje esamų vandens šaltinių. Bendrovė taip pat modernizuoja vandens tiekimo iš Lėvens upės įrangą. Tai leis sutrumpinti pasiruošimo gaisro gesinimui laiką bei patiekti reikiamą vandens kiekį gaisro gesinimo atveju.

Šiuo metu SKB priešgaisrine sauga rūpinasi bendrovės įsteigtos žinybinės priešgaisrinės pajėgos. Kiekvienoje pamainoje dirba po 4 darbuotojus-ugniagesius, užtikrinančius gamybinį procesą ir priešgaisrinę saugą.

„Klaipėdos nafta“ Subačiaus kuro bazės veiklos administravimą perėmė 2012 m. rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

naftos smarvė

naftos smarvė portretas
Geriau būtų investavę į papildomą įrangą naftos smarvei sutramdyti ir nustotų terorizuoti mūsų miestą. O mūsų valdžiai vienodai, jokios reakcijos. Gerai tik tiek, kad šiandien smirdėjo pačiame centre, o ten savivaldybė ir sv. preižiūros centras. Tai gal dabar atsibus ir imsis ko nors?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių