Quantcast

Sieks skrydžio iš Palangos į Vokietiją

Jėgas suvienijusios Klaipėdos regiono savivaldybės bandys pagerinti krašto pasiekiamumą. Į Palangos tarptautinį oro uostą siekiama pritraukti naujų skrydžių. Pageidautina kryptis – Vokietija.

Miesto taryba pritarė Klaipėdos regiono pasiekiamumo ir žinomumo didinimo 2019–2021 metų programai ir jungtinės veiklos sutarčiai dėl jos įgyvendinimo.

Dokumentą pasirašys Klaipėdos miesto ir rajono, Kretingos rajono, Neringos, Palangos miesto, Skuodo ir Šilutės rajonų savivaldybės, įsteigusios asociaciją "Klaipėdos regionas".

Per šią organizaciją siekiama užtikrinti geresnį Klaipėdos regiono pasiekiamumą, vykdant esamus ir skatinant naujus skrydžius Palangos oro uoste, bei įgyvendinti įvairias kompleksines rinkodaros priemones.

Ankstesnių metų programos tikslas buvo pritraukti naują skrydžių maršrutą Palanga–Londonas–Palanga. Tai padaryti pavyko.

Šį kartą prioritetinė kryptis – Vokietija.

Nurodoma, kad Klaipėdos savivaldybės finansinis indėlis įgyvendinant programą siektų beveik 75 tūkst. eurų per metus. Per trejus metus susidarytų per 224 tūkst. eurų.

Svarstant šį klausimą, tarybos nariai domėjosi, kodėl pasirinkta Vokietijos kryptis.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova atsakė, kad tokią nuomonę išreiškė turizmo ir verslo sektorius.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad savivaldybių jėgų suvienijimas ir prieš trejus metus pradėtas bendras darbas duoda vaisių.

"Tai, kas buvo pritraukta, ir lieka. Vokiškosios krypties nėra. Įvairios institucijos išreiškė nuomonę, kad jos reikia. Išsiskyrė tik nuomonės dėl oro uosto. Kol kas apie tai rizikinga kalbėti. Vyks konkursas", – tvirtino meras.

Tarybos narė Lilija Petraitienė kvietė balsuoti už projektą, nes skrydis į Vokietiją – gyvybiškai reikalingas.

"Kuo daugiau krypčių, tuo geriau", – tvirtino politikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik į Amsterdamą

tik į Amsterdamą portretas
nebereiks SAS per Chopengagen

TG

TG portretas
Man į Bremeną :)

Tomas

Tomas portretas
Tik Frankfurtas prie Maino - visas pasaulis pasiekiamas. Nereikės skraidyti su SAS per Kopenhagą.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių