Quantcast

SGD terminale pradedami remonto darbai

  • Teksto dydis:

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė KN (AB „Klaipėdos nafta“) SGD terminale Klaipėdoje pirmadienio rytą pradėjo iš anksto suplanuotus savaitės trukmės remonto ir techninio patikrinimo darbus. Planiniai darbai atliekami neilgai trukus nuo 2018-ųjų dujų metų pabaigos, per kuriuos SGD terminale buvo suskystinta ir perkrauta 8,68 TWh gamtinių dujų.

Planinio remonto ir techninio patikrinimo metu bus patikrinta visa SGD terminalo infrastruktūra - SGD laivas-saugykla „Independence“, terminalo krantinė ir joje esanti įranga, dujų perdavimo vamzdyno įrenginiai. Atliekamų darbų metu terminale sustabdytas SGD išdujinimas.

Lietuvos ir užsienio rangovai bei sertifikuoti ir apmokyti KN specialistai inspektuos sausumoje ir po vandeniu esančią infrastruktūrą, tikrins įvairių įrenginių veikimą, įdiegs įrangos atnaujinimus, esant poreikiui atliks įvairius remonto darbus.

Numatoma, kad planuoto remonto ir priežiūros darbai bus baigti ir terminalas veiklą atnaujins po savaitės, pirmadienį.

KN valdomo SGD terminalo Klaipėdoje veikla dėl planinių remonto darbų laikinai stabdoma kasmet.

Planinis remontas šiemet prasidėjo neilgai trukus nuo 2018 dujų metų, apimančių 12 mėn. laikotarpį nuo 2017 m. spalio mėn., pabaigos. Šiuo laikotarpiu SGD terminale iš viso buvo priimta 19 dujovežių. Iš jų 10 - didelės apimties dujovežiai, atgabenantys krovinius į SGD terminalą, o 9 - mažos apimties dujovežiai, SGD perkrovai. Per metus iš viso buvo atgabenta 1,361 mln. m3 SGD, iš kurių 52 tūkst. m3 SGD išgabentos į Klaipėdos uoste veikiančią SGD paskirstymo stotį arba į kitus terminalus Skandinavijos šalyse, o išdujinta ir perkrauta – 8,68 TWh gamtinių dujų.

„Netrukus ketverių metų veiklos sukaktį minėsiančio SGD terminalo teikiamų paslaugų paklausa išlieka aukšta - atskirais mėnesiais terminalas dirbo didesniu nei 90 proc. pajėgumu. Tai parodo, kad klientai įvertino SGD transportavimo efektyvumą dėl patogios terminalo geografinės padėties bei mūsų terminalo lankstumą ir galimybę vykdyti tiek dujinimo, tiek ir SGD perkrovos veiklą. Tai itin svarbu, kadangi maksimaliai išnaudojant SGD terminalą atsiranda galimybė mažinti jo veiklos kaštus per saugumo dedamąją, kuri sudaro dalį galutinės dujų kainos“, – sakė KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jomas

Jomas portretas
Ką jau remonto darbai? Kiek ėuriukų bus išplauta?

taigi

taigi portretas
Kaip klumpės stuksi,o kad iš Rusijos perkama virš 85 procentų dujų subtiliai nutyli, nes jei 85 procentai būtų iš impotentinės bačkos, tai po poros mėnesių valstybę ištiktų ekonominė katastrofa. Geriau norvegams dvigubai brangiau :))) Pagerinti idiotai :)

jo

jo portretas
dar ne visi debilai emigravo
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių