Quantcast

„Renerga“ planuoja didinti elektros energijos gamybą iš vėjo

  • Teksto dydis:

Vieno didžiausių šalies koncernų „Achemos grupė“ valdoma atsinaujinančios energetikos gamintoja „Renerga“ planuoja didinti elektros energijos gamybą iš vėjo, rašo „Lietuvos žinios“.

„Kiek esame susipažinę, naujojoje Nacionalinėje energetikos nepriklausomybės strategijoje yra numatyta vėjo energetikos plėtra. Atsižvelgdami į ją bei savo įmonės ilgalaikius tikslus, planuojame didinti elektros energijos gamybą iš vėjo. Taip pat šiuo metu svarstome plėtros galimybes ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Neapsiribojame vien tik vėjo energetika, domimės ir kirų rūšių energetiniais projektais“, - interviu „Lietuvos žinioms“ teigė „Renergos“ vadovas Mindaugas Juodis.

„Renerga“ valdo šiemet baigtą statyti 7,2 megavatų (MW) galios vėjo elektrinių parką Anykščių rajone, taip pat Pastrėvio ir Kavarsko hidroelektrines bei 50 MW galios Benaičių vėjo elektrinių parkus, taip pat eksperimentines 6 kW galios vėjo ir 4,2 kW galios - saulės elektrines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Žemės ir žmonių ŽUDIKAI! Ach, kas per debilizmas, juk Gamtoje NIEKO nemokamo nėra, tik durniai vis lipa ir lipa ant to paties grėblio... turėjom akmenis po Palangos tiltu, turim dabar griūvantį Gedimino kalną. O klimatas kinta TIK dėl tų vėjo (velnio) jėgainių, tai jos suformuoja tas Lietuvą (ir ne tik) siaubiančių stichijų siauras juostas, tik jos pažemių teršalus iškelia į stratosferą, kur jie jau ir sukelia šiltnamio efektą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių