Quantcast

Premjeras su naujuoju „Orlen Lietuvos“ vadovu aptars investicijų planus

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį vyksta į Mažeikius, kur susitiks su naujuoju Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdomos įmonės „Orlen Lietuva“ vadovu Michalu Rudnickiu.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS teigė, kad su „Orlen Lietuvos“ vadovu bus aptarti galimi įmonės investicijų planai, taip pat Rengės ruožo atstatymas – ruožą, už kurio išardymą 2008 metais „Lietuvos geležinkeliams“ pernai spalį skirta beveik 28 mln. eurų bauda, pastarieji žada atstatyti 2019 metais.

„Ši Lenkijos investicija yra itin svarbi Lietuvos energetiniam saugumui ir džiugu, kad nusistovėjus dalykiniams santykiams su „Lietuvos geležinkeliais“, yra užtikrinamas abiem pusėms naudingas bendradarbiavimas“, – BNS sakė T. Beržinskas.

Buvęs „Orlen“ valdomo Lietuvos degalinių tinklo „Ventus-nafta“ vadovas M. Rudnickis „Orlen Lietuvai“ pradėjo vadovauti gruodžio pabaigoje, jis pakeitė Ireneuszą Fafarą (Irenjušą Fanfarą).

Pernai „Orlen Lietuva“ baigė ilgai trukusį ginčą su „Lietuvos geležinkeliais“ dėl krovinių gabenimo tarifų ir abi įmonės nutraukė bylinėjimąsi teismuose.

EK spalio pradžioje paskelbė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ neteisėtai apribojo konkurenciją, 2008 metais išardę bėgius iš Mažeikių, kur veikia „Orlen Lietuvos“ gamykla, į Rengę, ir skyrė įmonei beveik 28 mln. eurų baudą.

Nuo 2006 metų į Mažeikių gamyklą „Orlen“ investavo apie 1 mlrd. JAV dolerių (apie 860 mln. eurų), vien 2017 metais – apie 60 mln. eurų.

S. Skvernelis Mažeikiuose taip pat ketina susitikti su regiono verslo ir valdžios atstovais, aptarti pramonės parko įkūrimo galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių