Quantcast

J. Milius trauktis neketina ir sako, kad jo tarnyba – geriausia Europoje

  • Teksto dydis:

Piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu įtariamas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius pirmadienį grįžo į darbą po beveik mėnesį trukusių atostogų.

J. Milius pirmadienį pareiškė, kad jo vadovaujama įstaiga yra geriausia iš tokio pobūdžio institucijų Europos Sąjungoje. Jis sakė, kad dėl pareikštų įtarimų piktnaudžiavimu tarnyba iš pareigų trauktis neketina, nes, jo nuomone, tai reikštų kaltės pripažinimą.

„Nelabai gerai mane supratote“

„Jeigu jūs Europos Sąjungoje geresnę tarnybą surasite Maisto ir veterinarijos, kuri taip dirba, tai aš labai apsidžiaugčiau. Kuri Europos Sąjungoje Maisto ir veterinarijos tarnyba, kur laimi visus projektus, turi tarptautinį pripažinimą, nugali Italiją, Vokietiją, Prancūziją, ir jeigu šitai įvardinsite, tada mes būsime labai patenkinti “, - žurnalistams pirmadienį sakė J.Milius.

„Kada jūs man išvardinsite, už ką, pirma, antra, trečia, ketvirta, tada atsistatydinsiu, jeigu jie (kaltinimai) bus motyvuoti“, - kalbėjo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius.

Teisėsauga įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Pareigūnai taip pat sako, kad tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš Rusijos apie „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau, įtariama, šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

Paaiškėjus informacijai apie vykstantį tyrimą, J.Milių atsistatydinti paragino tiek premjeras Algirdas Butkevičius, tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Atsistatydinti J.Milių viešai buvo paraginusi ir žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Ji aiškino, kad tai reikalinga siekiant nemenkinti Lietuvos įvaizdžio tarptautinėje erdvėje ir nepakenkti eksportui.

Nors anksčiau teigė, kad paragintas ministro pirmininko trauktis jis nesipriešintų, grįžęs iš atostogų J.Milius apkaltino žiniasklaidą iškraipius jo žodžius.

„Nelabai gerai supratote mane. Daug kur mane iškraipėte, ką aš buvau pasakęs. (...) Ypatingai dėl maisto produktų, neatskyrėte, kas yra gatavas produktas, kas yra pusgaminis, kas yra žalia mėsa“, - kalbėjo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas.

Teisėsaugos nurodymu atlikus laboratorinius „Judex“ gaminių patikrinimus buvo nustatyti kelių tipų bakteriniai užkratai - salmonelės, žarninių lazdelių, listerijos.

J.Milius pareiškė, kad šios bakterijos yra pavojingas, jeigu jos randamos jau paruoštame maiste. Visgi jo vadovaujama tarnyba neseniai nurodė atšaukti iš rinkos partiją „Judex“ gaminamų „Liux“ koldūnų, kuriuose buvo rasta per didelė salmonelių koncentracija.

Tyrimų besiėmusi Maisto ir veterinarijos tarnyba taip pat patvirtino nustačiusi bakterinio užkrato kai kuriuose bendrovės gaminiuose ir higienos pažeidimų įmonės patalpose. „Judex“ veikla buvo sustabdyta ir galės būti atnaujinta tik pašalinus visus pažeidimus.

Aiškinosi ir dėl medžioklės

J.Miliui atostogaujant tai pat paaiškėjo, kad dieną prieš kratas jo darbo kabinete ir pareikštus įtarimus jis dalyvavo vakarienėje - medžioklėje su Lietuvos ir Latvijos žemės ūkio ministerijos pareigūnais bei pora verslininkų.

Pareigūnas prisipažino prisidės prie medžioklės organizavimo, kai paprašė savo pavaldinio Panevėžyje ir savo kaimyno, „Dojus agro“ vadovo Petro Dailidės pagalbos tai darant.

Veterinarijos tarnybos vadovas tvirtino, kad P.Dailidė ir pakvietė mėsos perdirbimo įmonių grupės „Biovela Group“ vadovą Virginijų Kantauską į pasibuvimą Panevėžio rajone.

„Man daugelyje Europos šalių medžioklių yra tekę dalyvauti, ir Prancūzijoje, ir Norvegijoje, ir Vokietijoje, su mano kolegomis, su ministrais, su verslininkais ir kažkokių problemų neiškilo“, - kalbėjo J.Milius.

Jis pasakojo, kad buvo pasiruošęs apmokėti Latvijos žemės ūkio ministro Janio Dūklavo delegacijai pietus Panevėžyje, tačiau šie buvo pavalgę. Todėl, J.Miliaus teigimu, maisto buvo įsidėta į medžioklę.

„Ministrė paniškai reikalavo sąskaitos po to mūsų susitikimo. Kadangi mes, medžiotojai, geriau žinome tą tvarką, aš sakau, aš atsivežiau, septyniems užteko visko, užteko ir atsigerti, ir pavalgyti“, - sakė J.Milius.

„Gal už kažką jie (urėdija) ir turėtų pateikti sąskaitą. Aš sakau, jeigu jums kažkas papildomai kainavo, pateikite sąskaitą. (...) Ministrė kreipėsi raštu, reikalauja tos sąskaitos savaitę laiko, tai aš manau, kad ji tą sąskaitą tikrai gaus“, - pridūrė jis.

Pasak J.Miliaus, kiekvienam medžiojusiam medžioklė atsiėjo po 25 eurus.

„Biovelos“ vadovas V.Kantauskas BNS teigė tikrai nemokėjęs už politikų ir valstybės tarnautojų pramogas.

„100 proc. ne. Tikrai ne, kategoriškai. Nei mano kolega (P.Dailidė) to nedarė, garantuoju, nes už save ir už jį sumokėjau aš. Paskui atidavė, jo buvo didesnė suma, nes buvo sumedžiojęs žvėrį ir už žvėrieną, kurią atidavėm labdarai, sumokėta tą patį vakarą“, - sakė V.Kantauskas.

Savo ruožtu ministrė V.Baltraitienė žada kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl galimo interesų konflikto per oficialios Latvijos delegacijos vizitą Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: Jonas MiliusVMVTkorupcijaJudex

NAUJAUSI KOMENTARAI

TO: ŽEMAIČIUI

TO: ŽEMAIČIUI portretas
Kaip žinia žmogus negali būti dviejose padėtyse, jeigu AMB būtų tapęs Burokevičiumi tai Burokevičius būtų tapęs AMB. O MILIUS per daug savę sureikšmino, tarsi jis būtų nepakeičiamas grafas. Reikia būti kuklesniam ir įsiklausyti į tai ko reikalauja Prezidentė. Prezidentė teisi : sovietinių medžioklių laikai pasibaigė. Atspėti nesunku, nes tie verslininkai kažko norėjo iš Latvijos ministro, o Baltraitienė dalyvavo kaip to susitarimo garantas. Juk nesusirinko, kad pavalgyti ar išgerti !!!!!!!!

idomu

idomu portretas
nuvertino zmogus save geriausiu laiko tik europoj bet pagal erogantiska isvaizda jis geriausias pasaulyje

baisu

baisu portretas
narcizas demagogas, o Didžiausią rizikos galimybę susirgti šia infekcija listerija turi nėščios moterys, naujagimiai, asmenys, kurių organizmo atsparumas sumažėjęs, sergantys vėžiu, diabetu, inkstų ligomis, vyresnio amžiaus žmonės. Nėščioms moterims rizika susirgti listerioze padidėja 20 kartų,
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių