Quantcast

„Pigu“ ir „Viskas už vieną eurą“ platino nesaugius kosmetikos gaminius

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) informuoja apie Lietuvos rinkoje nustatytus nesaugius kosmetikos produktus - lūpų balzamą ir drėgnas servetėles vaikams - bei šiuos produktus teikusioms bendrovėms pritaikytas sankcijas.

Tarnybos Utenos apskrities skyrius atliko elektroninės parduotuvės www.pigu.lt patikrinimą ir nustatė, kad bendrovė „Pigu“ į rinką tiekė kosmetikos gaminiams keliamų reikalavimų neatitinkančius kosmetikos gaminius.

Įvertinus kosmetikos gaminių ženklinimo rekvizitų atitiktį nustatyta, kad saugos reikalavimų neatitiko lūpų balzamas „Lip Smacker Fanta Strawberry“, kuris, nebūdamas maisto produktas, savo išvaizda imitavo gaiviojo gazuoto gėrimo „Fanta“ stiklinę su šiaudeliu, o lūpų balzamas „Lip Smacker Chupa Chups Strawberry“ savo išvaizda imitavo populiarųjį ledinuką „Chupa Chups“.

Tokie kosmetikos gaminiai, savo išvaizda primenantys maisto produktus ir atrodydami kitokie, negu yra iš tikrųjų, kelia pavojų vartotojų, ir ypač vaikų, sveikatai bei saugai, pabrėžia VVTAT. Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, už Lietuvos Respublikos produktų saugos įstatymo pažeidimą „Pigu“ skirta 450 eurų bauda.

Tarnybos Utenos apskrities skyrius taip pat atliko patikrinimą parduotuvėje „Viskas už vieną eurą“, esančioje Utenoje (Aušros g. 24), ir nustatė, kad „Viskas už vieną eurą“ į rinką teikė pavojingas drėgnas servetėles „Baby wipes“, skirtas vaikams.

Įvertinus kosmetikos gaminių ženklinimo rekvizitų atitiktį nustatyta, kad drėgnų servetėlių „Baby wipes“ ingredientų sąraše nurodyti konservantai - Methylisothiazolinonas ir Methylchloroisothiazolinonas yra neleistini naudoti nenuplaunamuose kosmetikos gaminiuose. Įvertinus tyrimo aplinkybes, už Lietuvos Respublikos produktų saugos įstatymo bendrovei „Viskas už vieną eurą“ skirta 796 eurų bauda.

Bendrovės buvo įpareigotos nedelsiant sustabdyti nesaugių produktų tiekimą į rinką, pašalinti juos iš rinkos bei įspėti vartotojus ir susigrąžinti nesaugius produktus.

Tarnyba primena, kad tiekiant į rinką ir reklamuojant kosmetikos gaminius, draudžiama naudoti formuluotes, pavadinimus, prekės ženklus, vaizdinius ar kitus ženklus, kurie perkeltine ar kita prasme įteigtų, kad gaminiai turi savybių arba funkcijų, kurių iš tiesų neturi.

Kilus įtarimų, kad produktas yra nesaugus, reikėtų kreiptis į VVTAT, nurodant kur, kada ir koks produktas įsigytas, kokie pavojai pastebėti bei, pageidautina, pridėti produkto, pakuotės ir ženklinimo nuotraukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Bet kokia kosmetika KENKIA.

Manau.

Manau. portretas
Nors pensija maza,bet tokiu produktu uz eura neperku.Neturi pinigu ir nenaudok.Bet saves nezudyk ivairiom s...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių