Quantcast

„Pienas LT“ gamyklos statybų pabaiga nukeliama metams

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio pabaigoje turėjo būti baigtos kooperatyvo "Pienas LT" pieno perdirbimo gamyklos statybos, tačiau įkurtuvės atidedamos dar metams. Įrangos tiekėjui bankrutavus skelbiamas naujas konkursas, o tai kelia riziką, kad Europos Sąjungos pinigai gali likti nepanaudoti, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

Žemės ūkio ministerijai jau pateiktas prašymas projekto įgyvendinimo terminą nukelti į 2015 metų pabaigą, nes technologinę įrangą pieno gamyklai turėjusiai tiekti Vokietijos bendrovei "Finnah GmbH Prozess-und Verpackungstechniks" birželiį paskelbtas bankrotas. Naujo tiekėjo konkuros vokus atplėšti ketinama rugsėjo 5 dieną.

"Jau prieš keletą mėnesių pasirodė požymių, kad jie nesugeba apmokėti savo sąskaitų subtiekėjams, kilo kitų įtarimų. Nors mes savo įsipareigojimus tesėjome, jie sutartį vykdė tik iš dalies: vėlavo teikti informaciją, nebuvo vykdomi pirmieji tiekimai pagal numatytą planą. Kai pradėjome intensyvias derybas, gavome pranešimą, kad jiems iškelta bankroto byla", - teigė "Pienas LT" valdybos pirmininkas Naglis Narauskas.

Anksčiau skelbta, kad 31,27 mln. litų vertės gamyklos statybos darbus atliko rangovė "Autokausta".

Gamykloje bus gaminamas nedenatūruotas aukštos koncentracijos pieno baltymas, naudojamas maisto ir farmacijos pramonėje. Planuojamas pradinis gamyklos pajėgumas - 650 tonų pieno per parą, o maksimalus - 1200 tonų.

Bendra projekto vertė siekia beveik 100 mln. litų, iš jų 50,8 mln. litų yra ES parama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių