Quantcast

Registrų centrui vadovaus buvęs STT vadovas

Susisiekimo ministerijos valdomo Registrų centro vadovo konkursą laimėjo buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Saulius Urbanavičius.

Ministerija pranešė, kad naujas pareigas jis pradės eiti, gavus teisėsaugos institucijų išvadas. Trečiadienį vykusiame konkurse dalyvavo 6 kandidatai.

Nuo 2013 metų STT vadovavęs S. Urbanavičius kovą atsisakė antros STT vadovo kadencijos. Tada jis sakė nutaręs tarnybos netęsti, ne bijodamas atsakomybės, o norėdamas pokyčių.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulius šiemet gegužę, pristatydamas e. sveikatos pirkimų audito rezultatus, teigė, kad pirkimai vyko be realios konkurencijos, nustatyti abejotini centro darbuotojų ryšiai su tiekėjais, o patys konkursai vyko neskaidriai. Ministras tuomet pabrėžė, kad naujasis Registrų centro vadovas turės atlikti išsamų tyrimą ir nustatyti konkrečias žalas bei atsakingus asmenis.

Registrų centras nuolatinio vadovo neturi ilgiau nei metus, po to, kai iš pareigų pasitraukė 20 metų įmonei vadovavęs Kęstutis Sabaliauskas.

2017-ųjų gegužę skelbtą Registrų centro vadovo konkursą laimėjo advokatas Gintautas Bartkus, tačiau jis atsisakė pareigų, o antrą vietą užėmęs direktoriaus pavaduotojas Arvydas Bagdonavičius į jas nepaskirtas, nes Seimo Antikorupcijos komisija pradėjo tirti elektroninės sveikatos sistemos e.sveikata projekto įgyvendinimą. Už šį projektą centre buvo atsakingas A. Bagdonavičius.

Pernai liepą laikinuoju Registrų centro vadovu buvo paskirtas Vaidas Valikonis, tačiau jis spalį paliko įmonę. Nuo tada bendrovei laikinai vadovauja Ieva Tarailienė.

Naujas Registrų centro vadovo konkursas buvo paskelbtas šiemet vasario pradžioje, tačiau vasario pabaigoje, nesulaukus pakankamai dalyvių paraiškų, jis buvo atšauktas. Įmonės vadovo paieškos atnaujintos balandžio pabaigoje.

Lapkričio mėnesį Registrų centro valdymas iš Teisingumo ministerijos buvo perduotas Susisiekimo ministerijai, buvo paskirta naujoji įmonės valdyba.

Registrų centras tvarko esminius valstybės informacinius išteklius – pagrindinius valstybės registrus ir informacines sistemas. Juose kaupiami šaliai svarbūs duomenys, kurių pagrindu kuriamos ir teikiamos elektroninės paslaugos.

Sieja ateitį su darbu valstybei

Registrų centro vadovo konkursą laimėjęs buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Saulius Urbanavičius sako visuomet siejęs savo ateitį su darbu valstybei.

„Baigdamas tarnybą Specialiųjų tyrimų tarnyboje sakiau ir dabar galiu pakartoti, kad tuomet tikėjausi sieti savo ateitį su darbu valstybei. Šiek tiek norėjau pokyčių ir manau, kad šitos pareigos leis tai pasiekti. Tai yra kita veiklos sritis, bus kitaip, bet vėlgi dirbsiu valstybei“, – BNS trečiadienį sakė S. Urbanavičius.

Kaip būsimasis centro vadovas jis teigė kol kas nenorintis atskleisti savo vizijų ir planų.

„Aš šiandien dalyvavau konkurse ir buvau informuotas, kad jį laimėjau, bet dar nesu paskirtas, todėl tikrai nenorėčiau daugiau komentuoti“, – teigė S. Urbanavičius.

Nuo 2013 metų STT vadovavęs S. Urbanavičius šiemet kovo pabaigoje nutarė nebetęsti tarnybos. Vietoje jo tarnybai vadovauti paskirtas Žydrūnas Bartkus.

S. Urbanavičius turi ilgametę patirtį teisėsaugos srityje - beveik šešerius metus jis dirbo Vilniaus miesto Vyriausiajame policijos komisariate Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyboje ir daugiau nei dešimt metų – Muitinės kriminalinėje tarnyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių