Quantcast

„NT valdos“ rado pirkėją Karalienės Mortos mokyklai

  • Teksto dydis:

Energetikos įmonių holdingui "Lietuvos energija" priklausanti nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovė "NT valdos" liepą rengtame aukcione pardavė 10 objektų už bendrą 3,8 mln. eurų kainą.

Įmonė aukcione taip pat rado pirkėją Karalienės Mortos mokyklos, valdomos Austėjos Landsbergienės, pastatui sostinės Gervėčių gatvėje.

Šiuo metu bendrovė yra baigusi 6 aukciono sandorius už 0,88 mln. eurų. Dėl likusių objektų nėra pasirašytos notarinės sutartys.

Daugiausiai 1,863 mln. eurų aukcione pasiūlyta už Karalienės Mortos mokyklos pastatą su sklypu ir investiciniu projektu sostinės Gervėčių gatvėje. Anot "NT valdų", šį objektą nori įsigyti viena statybos bendrovė, tačiau kol sandoris nebaigtas, jos pavadinimo įmonė neatskleidžia. Aukcione 2,5 tūkst. kv. m ploto administracinis ir gamybinis kompleksas buvo parduodamas už beveik 1,86 mln. eurų (su PVM) pradinę kainą. Pirmajame aukcione šio turto kaina siekė 1,94 mln. (su PVM).

"Gervėčių gatvėje esantis pastatų kompleksas bei statybos projektas aukcione sulaukė patrauklios kainos pasiūlymo. Tačiau šio sandorio užbaigimą ir efektyvų turto realizavimo procesą šiandien kol kas stabdo procedūriniai veiksmai, susiję su žemės nuomos sutartimi", - BNS sakė "Lietuvos energijos" Finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas.

Aukcione dar 531,2 tūkst. eurų pasiūlyta už 2 tūkst. kv. m ploto administracinį pastatą Trakų Gedimino gatvėje, o 463,4 tūkst. eurų už 2,7 tūkst. kv. m ploto administracinį pastatą Bažnyčios gatvėje, Nemenčinėje. Šie sandoriai taip pat dar nebaigti.

Už 238,2 tūkst. eurų (su PVM) 1,7 tūkst. kv. m ploto administracinį pastatą Radviliškyje Gedimino gatvėje įsigijo bendrovė "Etovis", už 219,6 tūkst. eurų (su PVM) - 628 kv. m ploto gamybines patalpas Telšiuose Plungės gatvėje - bendrovė "Telšių sveikata". Kitų Radviliškyje, Anykščiuose, Utenoje, Prienuose, Vilniuje bei Joniškyje parduotų objektų kaina be PVM nesiekė 100 tūkst. eurų.

"Aukcionas sulaukė didelio susidomėjimo ir dalyvių skaičiaus. Geresne nei prognozuota kaina parduoti NT objektai teigiamai paveiks grupės veiklos rezultatus. Jau įvykdyti beveik visi sandoriai, likę - dar tvirtinami notariškai", - teigė D.Kašauskas.

Anot jo, gauti pinigų srautai bus nukreipti energetikos projektų finansavimui. D.Kašausko teigimu, didieji objektai, kurie pirmų dviejų aukcionų metu nebuvo parduoti, bus siūlomi kituose aukcionuose. Artimiausią nekilnojamojo turto aukcioną planuojama rengti rudenį.

Antrą kartą rengtame aukcione "NT valdos" siūlė įsigyti 34 objektus įvairiuose šalies miestuose už pradinę daugiau nei 13,5 mln. eurų (be PVM) kainą.

Brangiausiai aukcione - už beveik 4,86 mln. eurų (su PVM) buvo siūloma įsigyti 6,9 tūkst. kv. m ploto kompleksą sostinės Jeruzalės gatvėje, dar už 3,65 mln. eurų pradinę kainą (su PVM) aukcione buvo siūloma įsigyti 7,5 tūkst. kv. m ploto administracinį kompleksą Kauno Kęstučio gatvėje. Beveik 998,3 tūkst. eurų (su PVM) pradinė kaina nustatyta 1,2 tūkst. kv. m ploto poilsio namų ir kitų statinių kompleksui Juodkrantės Kalno gatvėje.

Pirmąjį nekilnojamojo turto aukcioną "NT valdos" surengė vasarį. Jame buvo siūloma įsigyti 34 objektus įvairiuose šalies miestuose už pradinę 15 mln. eurų (be PVM) kainą, o parduoti parduoti 8 objektai už 1,265 mln. eurų (be PVM).

"NT valdos" aukcione siūlo biurų, sandėliavimo, gamybos, gyvenamosios ir poilsio paskirties objektus, plėtojimui tinkamus biurų projektus Vilniuje. Šis turtas anksčiau priklausė energetikos bendrovėms, dabar jie neturi strateginės reikšmės energetikos sektoriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dresaf

dresaf portretas
ir vel ta akiplesa dantis pardavineja nagla kaip tankas

Kęstas

Kęstas portretas
Ar apsimoka kyšių davimas politikams ir kita lobistinė veikla: Pasaulyje labai apsimoka. Pagal Harvard Business Review kompanijos paskutinius dešimtmečius beveik tiek pat padidino pelną, paveikdamos valstybės reguliavimą verslui, kaip ir investuodamos į geresnes technologijas. Žymiai daugiau pelno, negu moksliniai tyrimai ir vystymas, apie kuriuos Lietuvoje visi svajoja, bet niekas rimtai nedaro (nurodyta čia). Atrodo, ir čia Amerikos respublikonų vadas Donaldas Trumpas yra teisus. Reikia masiškai naikinti valstybės reguliavimą verslui. Tai priverstų verslą ieškoti geresnių technologijų, o ne bėgioti su kyšiais dėžutėse nuo degtinės paskui seimūną Masiulį ir premjerą Butkevičių bei Landsbergį iš tvartelio. Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

saunuole

saunuole portretas
Austeja-musu protinguole
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių