Quantcast

„Novaturas“ nutraukia skrydžius į Tunisą, dauguma turistų grįžta penktadienį

  • Teksto dydis:

Kelionių organizatorius „Novaturas“ atšaukia iki rugsėjo 10 dienos suplanuotus skrydžius į Tunisą, kuriame praėjusį penktadienį per teroristo ataką žuvo beveik 40 žmonių.

„Novaturo“ rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė BNS sakė, kad planuojami tik grįžtamieji skrydžiai, kuriuos numatoma vykdyti pagal grafiką. Artimiausias toks skrydis rengiamas šį penktadienį, liepos 3 dieną. Turizmo departamento teigimu, numatoma, kad juo grįš apie 180 turistų. Paskutinių „Novaturo“ klientų grįžimas suplanuotas liepos 10 dieną. Turistai į Vilnių parskraidinami iš Enfidos oro uosto.

Poilsį Tunise iki rugsėjo 10 dienos užsisakiusiems klientams „Novaturas“ siūlo pasirinkti keliones į kitus užsienio šalių kurortus. Dėl alternatyvių kelionių prašoma kreiptis į kelionių agentūras, kuriose buvo įsigytos kelionės į Tunisą.

Turizmo departamento direktoriaus pavaduotojas Juozas Raguckas BNS sakė, kad klientui nusprendus iš viso atsisakyti kelionės, negalima vienareikšmiškai sakyti, jog jam turi būti grąžinami pinigai.

„Jeigu nesuras alternatyvos, sprendžiama individualiai, yra įvairių būdų, kategoriškai pasakyti neturiu galimybės. Situacija nėra visiškai apibrėžta, kiekviena sutartis yra kitokia (...). Šalys turi ieškoti sutarimo, o jeigu yra teisinis ginčas, tada nustatyta tvarka reikia bandyti skųstis“, - teigė J.Raguckas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Užsienio reikalų ministerija nėra paskelbusi draudimo vykti į Tunisą, o tik rekomendavusi susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į tam tikras šalies dalis.

Anot Turizmo departamento, Tunise šiuo metu yra 208 turistai iš Lietuvos bei du „Novaturo“ darbuotojai. Anksčiau kelionių organizatorius nurodė, kad 80 turistų yra Susos mieste, kur penktadienį įvykdytas teroristinis aktas.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija neturi duomenų, kad Tunise būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Per ataką viename Tuniso turistų viešbutyje populiariame pajūrio kurorte Susoje žuvo 38 žmonės, tarp jų daugiausia buvo britų turistų.  Dar dešimtys žmonių buvo sužeisti, kai užpuolikas išsitraukė Kalašnikovo automatą ir pradėjo šaudyti į turistus prie penkių žvaigždučių viešbučio.

Susa, esanti už maždaug 150 km nuo sostinės, yra populiarus kurortas, į jį vyksta ilsėtis tiek tunisiečiai, tiek europiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ir be reikalo

Nu ir be reikalo portretas
Sakoma, zaibas i t.p.vieta 2x netrenkia! (Teroristai padaro savo juoda darba ir niekada nesedi ir nelaukia, jie dingsta ir ruosias kitai vietai).Todel visai bereikalinga atsaukti tas keliones. Galetu su nuolaida paleist- isvis tada tik imt atostogas ir vaziuot!:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių