Quantcast

Naujo NŽT vadovo konkursas – netrukus

Naujojo Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo konkursas bus skelbiamas netrukus, sako žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas. Anot jo, tikėtina, kad tai įvyks kitą savaitę.

„Neužilgo žadame skelbti konkursą vadovo pareigoms užimti“, - trečiadienį Seimo Kaimo reikalų komitete pranešė viceministras.

„Planavome skelbti dar šią savaitę, bet nežinau, ar spėsime šią savaitę. Ministras išvyko, o reikia suderinti dar kelias konkurso sąlygas. Tai jeigu ne šią, tai kitą tikrai“, - po posėdžio žurnalistams sakė A.Bogdanovas.

Jis teigė norintis, kad naujuoju NŽT vadovu taptų „bent jau žemėtvarkininkas ir ne bet kokios teisės žinovas, o turintis žinių apie žemės atkūrimo procesus“.

„Tikrai labai norėjau, kad specialistas būtų bent jau žemėtvarkininkas, kad tai būtų specialistas ne bet kokios teisės žinovas, nes prieš tai buvo teisininkas, bet labiau personalo teisės specialistas, neturėjo arba turėjo labai mažai žinių apie atkūrimo procesus arba apie valstybinės žemės valdymą. Norėtusi, kad specialistas būtų patyręs toje srityje, nes NŽT vadovas vis tik labai daug atsakomybės turi ir čia reikia daug drąsos ir stuburo bei žinojimo žemės teisės“, - sakė viceministras.

Daugiau nei metus NŽT vadovavęs Danielius Kuprys neseniai atleistas iš pareigų - ministras Bronius Markauskas jį atleido po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) patvirtino išvadą, jog D. Kupriui nuolat kyla interesų konfliktas, nuomojantis žemės sklypus 13-oje iš 50 NŽT padalinių prižiūrimų teritorijų.

Vienu metu ūkininkavęs ir tarnybai vadovavęs D.Kuprys nuomojasi maždaug 55,4 hektaro žemės iš valstybės skirtinguose regionuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių