Quantcast

Naujasis VMI vadovas turėtų paaiškėti liepos pradžioje

  • Teksto dydis:

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) naujasis vadovas turėtų paaiškėti vėliausiai liepos pradžioje, teigia finansų ministras Vilius Šapoka.

Pasak jo, VMI vadovo konkurso, kuriame dalyvauja 15 kandidatų, rezultatai turėtų paaiškėti birželio pabaigoje arba liepos pradžioje.

„Vadovų konkursas turi ilgas procedūras, nes kandidatams reikia išlaikyti bent trejetą egzaminų. Pabaiga konkurso nusimato birželio pabaiga -liepos pradžia. Konkurso laimėtojas pradės dirbti nedelsiant. Su visiškai kitais keliamamais tikslais tiek jam, tiek pačiai organizacijai, tai, manau, Mokesčių inspekcija turės smarkiai pasikeisti ir atkurti pasitikėjimą tokia svarbia institucija“, - antradienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoje pareiškė ministras.

Buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorius Kęstutis Jucevičius bei Edita Janušienė, dirbanti vyriausiąja Lietuvos banko auditore, BNS yra patvirtinę, kad kandidatuoja į VMI vadovo postą. BNS žiniomis, į šias pareigas pretenduoja ir buvusi VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnatė, šiuo metu Finansų ministerijoje dirbanti vyriausiąja patarėja mokesčių klausimais.

Audito komiteto pirmininkė Ingrida Šimonytė priekaištavo dėl VMI darbuotojų atsakomybės - praėjusią savaitę BNS rašė, kad VMI atstovas spaudai Darius Buta apie žurnalistų paklausimus informavo ne tik savo vadovybę, bet ir VMI tiriamo „MG Baltic“ koncerno atstovus. Pirmadienį D. Buta pasitraukė iš užimamų pareigų.

„Tai rodo, kad VMI procesai vyksta ne taip, kaip turėtų vykti“, - teigė ji.

Buvęs VMI vadovas  Dainoras Bradauskas už šiurkščius tarnybinius pažeidimus iš pareigų atleistas sausio 20 dieną. Šiuo metu VMI laikinai vadovauja viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.


Šiame straipsnyje: VMIvadovaskonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių