Quantcast

Maskvos fabrikas ir „Naujoji Rūta“ toliau bylinėjasi dėl saldainių dizaino

Maskvos konditerijos fabrikas „Krasnyj Oktiabr“ toliau bylinėjasi su koncerno „Achemos grupė“ valdoma Šiaulių šokolado ir saldainių gamintoja „Naujoji Rūta“ dėl saldainių, skirtų Vokietijos rinkai, pakuotės dizaino.

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį atmetė „Naujosios Rūtos“ prašymą panaikinti laikiną draudimą įmonei žymėti šokoladinius saldainius taip pat, kaip ir Maskvos fabriko saldainiai „Miška kosolapyj“ (liet. „Meškutė šleivakojė“).

„Naujoji Rūta“ Hamburgo įmonės „Dovgan“ užsakymu gamina saldainius su panašiu ženklu ir taip įmonė galėjo pažeisti Lietuvos prekių ženklų įstatymą, todėl pirmosios instancijos teismo sprendimas buvo pagrįstas, nutarė Apeliacinis teismas.

Maskvos fabrikas teismo taip pat prašė uždrausti „Naujajai Rūtai“ parduoti saldainius, tačiau teismas tokio prašymo netenkino - esą įmonė juos tik gamina, o saldainius užsako ir į rinką tiekia Vokietijos įmonė.

Saldainius „Miška kosolapyj“ puošia garsaus Rusijos tapytojo peizažisto Ivano Šiškino 1886 metais kartu su kitu dalininku Konstantinu Savickiu nutapytas paveikslas „Rytas pušyne“.

„Dovgan“ savo interneto svetainėje nurodo prekiaujanti saldainiais „Mischka-Mix“ - jų pakuotėje yra šokoladinių saldainių, kuriuos taip pat puošia to paties paveikslo motyvai.

Teismai dar turės nagrinėti bylą iš esmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių