Quantcast

Marijampolėje danai atidaro medinių langų gamyklą

Marijampolės savivaldybės Nendriškių kaime antradienį oficialiai atidaroma Danijos kapitalo medinių langų gamybos įmonės „Dovista“ gamykla.

„Dovista“ per ateinančius ketverius metus planuoja investuoti iki 50 mln. eurų ir sukurti apie 300 naujų darbo vietų, o ilgalaikėje perspektyvoje - pastatyti didžiausią gamybos kompleksą Lietuvoje.

Atidarymo renginyje dalyvaus ūkio ministras Virginijus Sinkevičius ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Velfac“ ir „Rationel“ prekės ženklus valdanti Danijos statybinių konstrukcijų gamybos milžinė Lietuvoje pagamintą produkciją eksportuos į Jungtinę Karalystę ir Airiją.

Kaip anksčiau teigė Marijampolės savivaldybės meras Vidmantas Brazys, didžiausio Lietuvos istorijoje investuotojo atėjimas į Marijampolę rodo, kad sprendimas sukurti laisvąją ekonominę zoną buvo teisingas.

„Ne vieną mėnesį kartu su „Investuok Lietuvoje“ ir Marijampolės laisvosios ekonominės zonos komandomis dirbome, kad bendrovė pasirinktų mūsų miestą. Įdėjus daug darbo ir sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, Marijampolės LEZ tapo pirmąja tokia zona Lietuvoje, kuri beveik visiškai užpildyta“, - teigė meras.

Ekspertų teigimu, tai yra nestandartinis investuotojas ne tik savo dydžiu, bet ir reikalavimais. Socialinė atsakomybė, kaip teigiama, šiai bendrovei svarbi ne mažiau nei pats verslas. Atstovai norėjo, kad gamyklai skirta vieta būtų ne industriniame rajone, o supama gamtos, kad gamykloje būtų patogu dirbti tiek vyrams, tiek moterims, taip pat ir šeimoms, turinčioms mažamečių vaikų.

Marijampolės savivaldybės atstovų teigimu, naujojo investuotojo požiūris į darbuotojus turėtų greitai paversti jį geidžiamiausiu regiono darbdaviu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktoras

Viktoras portretas
Nesupratau kodėl jis didžiausias investuotojas Lietuvoje ? Du korpusai ir tradiciniai pažadai ateičiai. Bet kad statomos gamyklos - nuostabu. Atsiranda žmonėms darbo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių