Quantcast

Lietuvos oro uostų pajamos jau viršijo 20 mln. eurų

Pirmo pusmečio Lietuvos oro uostų pajamos viršijo 20 mln. eurų - tai 23 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Anot pranešimo, šių rodiklių augimui daugiausia įtakos turėjo 16 proc. išaugęs keleivių skaičius bei 9 proc. padidėjęs aptarnautų skrydžių skaičius. Fiksuojamas ir pajamų iš neaviacinės veiklos augimas.

Kaip teigia Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Marius Gelžinis, šių metų pirmo pusmečio pajamos, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, yra beveik 4 mln. eurų didesnės. Aviacinės pajamos, sudarančios apie 70 proc. visų Lietuvos oro uostų pajamų, pirmą pusmetį didėjo 22 proc. ir išaugo iki 13,6 mln. eurų. Pajamos iš neaviacinės veiklos augo 25 proc. ir siekė beveik 7 mln. eurų - tai sudarė trečdalį įmonės pajamų.

„Aviacinių pajamų augimui didžiausią įtaką turėjo visuose oro uostuose augę keleivių ir skrydžių skaičiai. Tuo metu prie neaviacinių pajamų šuolio žymiai prisidėjo sistemingos įmonės pastangos sutarti naujas komercines sąlygas su patalpų nuomininkais. Keleiviams pasiūlėme naujų patrauklių paslaugų, o išaugusi jų perkamoji galia lėmė, kad pramogoms buvo išleidžiama daugiau“, - pranešime sako M. Gelžinis.

Tuo metu Lietuvos oro uostų valdybos pirmininkas Tomas Krakauskas sako besitikintis, kad metų pabaigoje Lietuvos oro uostai galės pranešti aptarnavę 6 mln. keleivių.

Pirmą šių metų pusmetį Lietuvos oro uostai iš viso uždirbo 5,6 mln. eurų grynojo pelno. Tai yra 66 proc., arba 2,2 mln. eurų, daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Bendrovės EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją) siekė beveik 10 mln. eurų. Tai yra 3,5 mln. eurų daugiau nei pernai.


Šiame straipsnyje: oro uostaipajamos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių