Quantcast

„Lietuvos geležinkeliai“ žada paviešinti vidaus sandorius

  • Teksto dydis:

Daug kritikos dėl neskaidrių vidaus sandorių sulaukę valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ stabdo naujų vidaus sandorių procedūras.

Stabdo naujus vidaus sandorius

Kaip spręsti problemą, bus kalbama su Viešųjų pirkimų tarnyba ir naujuoju susisiekimo ministru Roku Masiuliu. 

„Manome, kad rasti būdus, kaip išspręsti vidaus sandorių sudarymo klausimą,  svarbu ne tik mūsų bendrovei, bet ir kitoms valstybės bei savivaldybių valdomoms įmonėms“, - rašoma pranešime spaudai.

Jau pradedamos konsultacijos su VPT vadove Diana Vilyte – pirmasis susitikimas numatytas penktadienį, pranešė bendrovė.

Sandoriai stabdomi įmonės generalinio direktoriaus Andriaus Montrimo nurodymu.

Portalas 15min.lt trečiadienį pranešė, kad valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ su antrinėmis įmonėmis 2011-2015 metais sudarė vidaus sandorių už 429 mln. eurų, o didelė jų dalis atiteko šių įmonių be konkursų samdytiems neatskleidžiamiems subrangovams. Pasak portalo, „Lietuvos geležinkelių“ vidaus audito ataskaita rodo, kad neseniai pasitraukęs įmonės vadovas Stasys Dailydka buvo puikiai informuotas tiek apie iškreiptą vidaus sandorių tvarką, tiek apie korupcijos rizikas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį teigė, kad vidaus sandorių praktikos turi būti atsisakyta, nes ji sudaro prielaidas korupcijai. Naikinti vidaus sandorius siūlo ir Viešųjų pirkimų tarnyba bei Specialiųjų tyrimų tarnyba.

VPT vadovė Diana Vilytė ragina atsisakyti vidaus sandorių. Anot jos, pernai jų apyvarta siekė 301 mln. eurų, o paslaugų, už kurias sumoka gyventojai, pirkimuose ji gali pasiekti ir 0,5 mlrd. eurų.

Kadenciją baigiantis premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius ketvirtadienį taip pat teigė, jog pritars vidaus sandorių draudimui, tačiau tikino, kad tiesiant europinę vėžę „Rail Baltica“, būtent vidaus sandoriai sumažino darbų kainas.

Konsultuosis su daugiau institucijų

Daug kritikos dėl neskaidrių vidaus sandorių sulaukę valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“, kurie ketvirtadienį pranešė stabdantys naujų vidaus sandorių procedūras, artimiausiu metu konsultuosis ne tik su Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ir naujuoju susisiekimo ministru, bet ir su premjeru, kitomis institucijomis.

Laikinasis „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Andrius Montrimas tikisi, kad konsultacijos padės bendrovės veiklą padaryti efektyvesnę ir skaidresnę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

monnez

monnez portretas
labas Gauti paskolą, kuri leis jums įveikti skurdą. El. paštas: sylviane.harry@hotmail.com Sveiki, mano vardas yra MONNEZ, sukčiavimo auka suklastotų skolintojų rankose. Aš neteko apie 45.000,00 LT nes man reikia didelį kapitalą 200,000.00 LT Aš beveik mirė, aš neturėjo kur eiti. mano verslas buvo sunaikinta, ir šiame procese aš praradau savo sūnų. Aš negalėjo pakęsti tokio nepasikartotų. 2016 kovo mėn sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina, SYLVIANE HARRY, kad galiausiai padėjo man užtikrinti paskolą bendrovė. gera mama aš noriu pasinaudoti šia galimybe ir padėkoti jums, ir gali Dievas toliau laimina Jus. Aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe patarti kolegos lietuviškai, kad yra daug sukčiai iš ten, todėl, jei jums reikia paskolą ir nori užsitikrinti paskolą greitai, uržegitruokite tik ponia Olivia Danieliaus elektroniniu paštu: (sylviane.harry@hotmail.com ). Jūs taip pat galite susisiekti su manimi per šį laišką: El. paštas: sylviane.harry@h

Anonimas

Anonimas portretas
Taigi Dailydkos ir buvo sukurta Vidaus sandorių tvarka prieš 15 metų, Ten net Abišala pasipinigavo ( 800 000 litų ) už reorganizacijos projekto paruošimą. tai buvo apie 2000 metus dar vadovaujant Biržiškai . O Biržiškos investicijos į "Kauno tiltus" ir vėliau akcijų pardavimas. Pinigai liejosi laisvai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių