Quantcast

„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet vežė beveik 3 proc. daugiau krovinių

  • Teksto dydis:

„Lietuvos geležinkeliai“ per šių metų sausį–balandį vežė 15,7 mln. tonų krovinių, t. y. 2,9 proc. daugiau, palyginti su 2016 m. sausiu–balandžiu, rašoma įmonės pranešime.

2017 m. sausį–balandį, palyginti su 2016 m. analogišku periodu, ženkliai – 21,7 proc. – padidėjo eksportuojamų krovinių kiekis. 15,4 proc. didėjo ir tranzitinių krovinių apimtys. Importuojamų krovinių kiekis sumažėjo 4,7 proc. Iš viso tarptautiniais maršrutais vežta 11,26 mln. tonų – 3,7 proc. daugiau pernai per sausį–balandį. Vietiniais maršrutais vežta 4,44 mln. t, arba 1,2 proc. daugiau.

„Šiemet pavyko išauginti krovinių vežimo apimtis. Planuojame, kad panašų tempą pavyks išlaikyti visus metus, ir šiemet pervešime 2–3 proc. daugiau krovinių, nei 2016-aisiais. Per 2017 m. pirmąjį ketvirtį vežėme mažiau vietinių ir importuojamų krovinių. Tačiau balandžio mėnesio rezultatai rodo, kad vietiniai vežimai – jau teigiami. Importuojami kroviniai dar atsilieka nuo praeitų metų rezultatų, bet tikimės, kad artimiausiu metu pasieksime praeitų metų lygį“, – rezultatus komentuoja „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių vežimo direkcijos direktorius Egidijus Lazauskas.

Tranzitas šiemet augo dėl 15,3 proc. padidėjusio krovinių srauto Kaliningrado kryptimi. Šia kryptimi labiausiai augo rusiškos naftos ir naftos produktų kiekis – net 41,4 proc., kietojo mineralinio kuro apimtys padidėjo 36,8 proc. Eksporto augimui didžiausią įtaką turėjo padidėjusios maisto produktų vežimo apimtys – 37,7 proc., bei 21,3 proc. išaugęs naftos ir naftos produktų kiekis.

Importuojamų krovinių kiekis smuko dėl naftos ir naftos produktų apimčių sumažėjimo 65,9 proc., 47,9 proc. sumažėjo azotinių trąšų bei 46,8 proc. – juodųjų metalų apimtys.

Vietiniai vežimai augo dėl vežimų apimčių didėjimo tarp vietinių stočių – 3,7 proc., ir vežimų iš Klaipėdos uosto į stotis – 9,8 proc. Didžiausią krovinių srautą sudaro iš vietinių stočių į Klaipėdos uostą vežami kroviniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

padidėjo

padidėjo portretas
apimtys baltarusių ir rusų sąskaita
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių