Quantcast

„Lietuvos energija“ užbaigė vėjo jėgainių įsigijimo sandorius

„Lietuvos energija“ ir bendrovė „Stemma group“ užbaigė akcijų pirkimo - pardavimo sandorį dėl 100 proc. bendrovių „Vėjo vatas“ ir „Vėjo gūsis“ įmonių akcijų paketo ir akcininko reikalavimo teisių įsigijimo.

Kaip teigia „Lietuvos energija“, bendrovės strategiją atitinkantys įsigijimai išplečia ir diversifikuoja veiklą, didina grupės vertę bei valstybei mokamus dividendus. Po šio sandorio bendrovė tapo antra pagal dydį vėjo energijos gamintoja Baltijos šalyse, užimanti 9 proc. rinkos.

Bendrovė įsigijo 100 proc. bendrovių „Vėjo vatas“ ir „Vėjo gūsis“ įmonių akcijų paketą ir akcininko reikalavimo teises už 21,76 mln. eurų.

„Vėjo vatas“ valdo 14,9 MW vėjo elektrinių parką, „Vėjo gūsis“ valdo 10 MW ir 9,1 MW vėjo elektrinių parkus.

Liepą „Lietuvos energija“ kreipėsi į Lietuvos Respublikos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos komisiją dėl sandorių patikros. Komisija priėmė sprendimą nepradėti sandorio atitikties nacionalinio saugumo interesams patikros.

Spalį Konkurencijos taryba suteikė leidimą bendrovei įsigyti 100 proc. įmonių akcijų paketą ir akcininko reikalavimo teises.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH: "šio sandorio bendrovė tapo antra pagal dydį vėjo energijos gamintoja Baltijos šalyse, užimanti 9 proc. rinkos" - kažkas PELNINGAI atsikratė jėjo jėgainių, visus jų sukeltus nuostolius permesdama 'Lietuvos energijai'... :/

Moliai

Moliai portretas
vietoje to ka valstybė turėtų toki energijos šaltini sau, viskas atiduodama neaiškiems verslininkams.Privataus kapitalo klestėjimas mažoje Lietuvoje per 30 metų neatnešė nieko gero jos žmonėms, bet tokia sistema vistiek yra atkakliai brukama ir toliau. Kaip ir deginimo jėgainės, kurių užsieniečiai pas save nenori statyti, todėl stato mūsų šalyje ir nuodija mus visus tarša.. Tokio vėjų jėgainių parko užtektų visam Lietuvos aprūpinimui.Už dyką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių