Quantcast

„Lietuvos energija“ pardavė beveik 100 autodujovežių SGD

Energetikos įmonių holdingo „Lietuvos energija“ dujų prekybos bendrovės „Litgas“ ir „Lietuvos dujų tiekimas“ rinkai patiekė beveik 100 autodujovežių suskystintųjų gamtinių dujų (SGD).

Bendrovė pranešė, kad nuo gruodžio vidurio iki vasario 27 dienos pirkėjams patiekė apie 4 tūkst. kubinių metrų SGD. Jos iš „Klaipėdos naftos“ SGD paskirstymo stoties gabentos į Druskininkus, Lenkiją ir Estiją.

Tai atitinka maždaug 2,3 mln. kubinių metrų išdujintos formos dujų. Tiek gamtinių dujų šildymui ir karštam vandeniui paruošti per metus suvartoja maždaug 1,7 tūkst. būstų.

„Sėkmingai įgyvendintas tokios apimties sandoris mums yra didelis pasiekimas, nes tai yra nauja mūsų grupei tiekimo veikla, kurioje itin svarbu suderinti logistikos grandinę“, - pranešime cituojamas „Lietuvos energijos“ gamybos ir paslaugų direktorius Dominykas Tučkus.

Anot jo, šiame sandoryje „Litgas“ ir „Lietuvos dujų tiekimas“ pateisino savo, kaip tiekimo partnerių, vaidmens reikalingumą regione: akumuliuodamos keleto mažesniųjų pirkėjų poreikius, bendrovės galėjo pasiūlyti SGD kur kas palankesnėmis kainomis ir sąlygomis, negu šie pirkėjai galėtų gauti SGD pirkdami atskirai.

Pernai „Lietuvos dujų tiekimas“ ir „Litgas“ kartu įgyvendino ir 6 mažos apimties SGD perkrovos iš „Independence“ saugyklos į nedidelius laivus-dujovežius sandorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių