Quantcast

„Lietuvos dujų tiekimas“ dujas kitąmet pirks iš JAV „Koch Industries“

  • Teksto dydis:

Energetikos įmonių holdingo "Lietuvos energija" dujų prekybos bendrovė "Lietuvos dujų tiekimas" (LDT) kitąmet maždaug trečdalį dujų pirks iš vienos didžiausių JAV žaliavų prekybos, energetikos, trąšų, elektroninių komponentų ir kitų sričių korporacijų "Koch Industries". LDT vadovas neatmeta, kad dujos į Lietuvą atkeliaus ir iš JAV.

"Lietuvos energijos" vadovas Dalius Misiūnas sako, kad naujos dujų prekybos bendrovės žengimas į Lietuvos rinką rodo augančią konkurenciją.

"Naujo tiekėjo atėjimas į Lietuvos rinką rodo, kad konkurencija tarp SGD tiekėjų auga, ir tai paranku mums", - pranešime teigė D.Misiūnas.

Anot LDT vadovo, JAV bendrovės, kuri yra Europos, Šiaurės Amerikos bei pasaulinės SGD rinkų žaidėja ir veikia Londone, Hiustone bei Singapūre, tiekiamos SGD dujos Lietuvą pasieks iš įvairių šaltinių, galbūt ir JAV.

"Apklausę keliolika tiekėjų, pasirinkome geriausią pasiūlymą. Jis leidžia bendrovei diversifikuoti dujų tiekimą. Tuo pačiu ši sutartis reiškia, kad į mūsų šalį atkeliaus dujos ir iš kitų SGD šaltinių - galime sulaukti krovinių iš įvairių gavybos vietų, galbūt ir iš JAV", - pranešime teigė Mantas Mikalajūnas.

Šiemet iš Rusijos "Gazprom" ir Norvegijos "Statoil" dujas perkantis "Lietuvos dujų tiekimas" pranešė, kad iš bendrovės "Koch Supply & Trading" pirks 2 mln. megavatvalandžių dujų - apie 300 tūkst. kubų SGD arba 2 dujovežius.

Iš "Koch Supply & Trading" perkamos dujos sudarys daugiau kaip trečdalį prognozuojamo kitų metų LDT dujų poreikio. Dėl likusio kiekio bendrovė tęsia derybas su neįvardijamais dujų tiekėjais.

Pagrindinis dujų teikėjas Lietuvai šiais metais "Statoil" Lietuvos bendrovei patieks apie 3,2 mln. megavatvalandžių dujų, dalį dujų įmonė perka ir iš "Gazprom" - tai yra 2015 metais nepanaudotas dujų likutis.

Anot pranešimo, "Koch Industries" yra viena iš didžiausių privačių JAV kompanijų, jos metinės pajamos, remiantis "Forbes", siekia iki 100 mlrd. JAV dolerių. Korporacijos kompanijos veikia žaliavų prekybos, energetikos, perdirbimo, cheminių medžiagų, biodegalų, trąšų, polimerų ir pluošto, stiklo, taršos kontrolės technologijų, elektroninių komponentų ir kitose srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip ten su dujų kaloringumu?

a man dzin is kur pirks

a man dzin is kur pirks portretas
svarbu kaina

Kaunietis

Kaunietis portretas
Lietuvos piliečiam visai nesvarbu iš ko pirks dujas,svarbu kokiq kainą.Jeigu jos bus pigesnės už dabar perkamas,tada galima bus džiaugtis.Bet manau negalima atleisti seimo nariam tai,kad ji sutiko Europos sajungos paliepimui uždaryti Ignalinos Atominę elektrinę.Ar bent įsivsizduoja, ką Lietuvos šalis prarado???Pigią elektros energiją,kurią galima buvo panaudoti centralizuotam šildymui,kiek galima daugiau pakeisti dujų naudojimą Lietuvoje.Ignalinos atominė buvo surementuota,patikrinta po avarijos Černobilyje.Lietuva labai daug ką prarado.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių