Quantcast

Lietuviški pieno produktai užkariauja Kanarų salų rinką

Liepos mėnesį Lietuvoje lankėsi didžiausios Ispanijoje pieno produkciją gaminančios įmonės "Jose Sanchez Penate SA" delegacija. Ispanai apžiūrėjo pieno ūkius, "Marijampolės pieno konservų" fabrikus ir gamybinius cechus, kurių produkciją jau kuris laikas importuoja į Kanarų salas.

Ieško patikimo partnerio

Kartu su kompanijos technologais ir ekonomistais į Lietuvą atvyko ir įmonės įkūrėjas Jose Sanchezas Rodriguezas. Ispanas domėjosi "Marijampolės pieno konservų" produktų gamybos procesu, nuodugniai aiškinosi technologines subtilybes, gyvai apžiūrėjo kiekvieną gamybos liniją.

Neatsitiktinai devintą dešimtį skaičiuojantis įmonės savininkas pasirinko tokią ilgą ir varginančią kelionę – "Jose Sanchez Penate SA" yra didžiausia pieno produkcijos gamintoja ir platintoja Ispanijoje, tiekianti produkciją restoranams, viešbučiams ir kitiems turistiniams taškams, todėl jai reikia patikimo partnerio, galinčio per metus aprūpinti 15 mln. turistų, vartojančių pieno produktus Kanarų salose.

Prieš trejus metus "Marijampolės pieno konservai" Kanaruose įsteigė įmonę "Marilitu S.A.U." – į turistų pamėgtas salas eksportuojami pieno miltai, sutirštintas pienas, sviestas, grietinėlė ir švieži produktai, gaminami Lukšių pieninėje.

Ateitis – Afrikos valstybės

"Ne vienus metus analizavome rinką Kanaruose ir nustatėme, kad augantis turistų skaičius salose gali būti potenciali rinka daliai mūsų produktų. Esame ne kartą įvertinę savo galimybes per parodas, tarptautinę prekybą, įvairius ekspertus, todėl įkūrę įmonę salose supratome, kad mums reikalingas partneris, turintis gerą vardą ir kuriam reikia kokybiškos žaliavos", – pasakojo "Marijampolės pieno konservai" vadovas Rimas Varkulevičius.

Kadangi Kanarų salose karvės nėra auginamos, pieno produktai gaminami iš ožkų ar avių pieno, tačiau didžioji dalis žaliavos ir pieno produktų yra importuojami. "Ispanai norėjo patys įsitikinti, kad mes turime žaliavos, galime gaminti pieno produktus, turime visus sertifikatus, atitinkame normas ir galime būti jų partneriais", – anot R.Varkulevičiaus, derybų metu buvo tariamasi dėl kainų, kiekių, naujos produkcijos eksporto.

Pasak "Marijampolės pieno konservai" vadovo, vieno svorio ir rūkyti sūriai nėra tipinis produktas Kanarų rinkoje, tačiau ispanai naujovių neatsisako, nes tinkamai išreklamavus, tokia produkcija galėtų užimti dalį rinkos: "Jeigu tas produktas tinka mums, tinka Vokietijai, jeigu tinka net etninei prekybai, tarkime, arabams – turime HALAL sertifikatą, tai galime pasiūlyti ir ispanams. Be to, Kanarų salos yra šalia Vakarų Afrikos pakrantės esantys uostai. Dalį produkcijos galime siųsti į Afrikos valstybes, pradedant Maroku ir baigiant Pietų Afrika – ekonomiškai ir politiškai stabilesnes, turtingesnes valstybes."

Kokybės garantija

Anot R.Varkulevičiaus, ispanų partnerius bendradarbiauti paskatino trys svarbiausi dalykai: geros tradicijos, aukšta produkcijos kokybė ir patikimumas: "Jie mus yra pripažinę kaip patikimus, finansiškai stabilius partnerius, kurie gali pagaminti produktą ir užtikrinti ilgalaikį to produkto kokybės stabilumą. Matome, kad galime toje rinkoje įsitvirtinti, būti žinomi ir kartu paskatinti kitas šalies įmones eksportuoti ir sukurti Lietuvos krepšelį. Eksportuoti reikalingas ne tik pienas, bet ir įvairūs kiti produktai. Galbūt tai nėra inovatyvi eksporto rūšis, bet reikalaujanti tam tikro susitelkimo ir politikų įsikišimo. Sąžininga ir skaidri politika padeda atverti eksportui vartus."

Idėja įsitvirtinti Kanarų salų rinkoje, be jau plėtojamų Vakarų Europoje, Didžiojoje Britanijoje ir Kinijoje, kilo "Marijampolės pieno konservų" valdybos pirmininkui Raimondui Karpavičiui. Pasak jo, pasaulyje vis prastėjant maisto kokybei, Lietuva gali didžiuotis natūraliais kokybiškais produktais.

"Maistas yra mūsų sveikatos saugos garantas. Lietuvos maisto kokybė yra viena aukščiausių pasaulyje, o rinka reikalauja naujo, sveiko ir kokybiško maisto", – įsitikinęs R.Karpavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blaivas diedas

blaivas diedas portretas
taigi verslo struktūrų ,,vedliai" viešai pareiškė, kad kelti atlyginimų negali, nes darbo našumas mažas :))))))))))))), ką apie tai manote, galite tyliai pasakyti draugui, kaimynui, žmonai ir uošviui :))

Petras

Petras portretas
Tai gal jau ir atlyginimus pakels?

d u r n i u l a i v a s

d u r n i u       l a i v a s  portretas
svarbiausia svetimiems kulnis laižyt o savi lai dvesia iš bado o kas sugeba nusipirks už kosmine kaina parūgusius ir supuvusius produktus juk VMI pasakė mum ne kokybė svarbiausia o kiekybė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių