Quantcast

Latviai dėl išardyto ruožo iš „Lietuvos geležinkelių“ reikalauja 57 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Latvijos geležinkeliai dėl prieš dešimtmetį išardyto Rengės ruožo iš valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ reikalauja beveik 57 mln. eurų. Lietuvos bendrovė gautą pretenziją laiko nepagrįsta.

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė pirmadienį sulaukę Latvijos bendrovės pretenzijos.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigia, kad Latvijos žingsnis yra politiniai žaidimai prieš rinkimus.

„Vertiname šį Latvijos žingsnį kaip politinių žaidimų apraišką, artėjant spalio mėnesio rinkimams. Lieka tik apgailestauti, kad Ryga nesulaukė bylos su Europos Komisija pabaigos. Lietuva jau pradėjo atstatyti Rengę, dedamos visos pastangos, kad senas konfliktas būtų išspręstas“, – pranešime sakė R. Masiulis.

Teigiama, kad „Latvijas dzelzcelš“ prašo suteikti informaciją, kada bus atkurtas eismas Rengės ruožu. Be to, prašoma sumokėti kompensaciją už negautą pelną laikotarpiu, kuomet Rengės ruožas nebuvo naudojamas.

„Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška sako, kad bendrovė yra suderinusi eismo Rengės ruože atkūrimo planą ir jo laikosi, o ruožą planuojama atstatyti iki kitų metų pabaigos.

„Tuo metu skaičiavimams apie neva negautą pelną trūksta pagrįstumo, nes į Latviją vežtų krovinių kiekiai tiek iki Rengės, tiek po jos nepasikeitė“, – pranešime spaudai cituojamas M. Bartuška.

Anot jo, išardžius Rengės geležinkelio ruožą buvo galima susisiekti geležinkeliu su Latvija. „Lietuvos geležinkelių“ teigimu, šiuo metu esamos jungtys su Latvija nėra iki galo išnaudojamos, o dalimi kelių eismas nevyksta jau 15 metų. Latvijos geležinkeliai, anot Lietuvos įmonės, turėjo galimybę vežti naftos produktus iš Lietuvos kitomis kryptimis, tačiau šiomis galimybėmis nebandyta pasinaudoti.

Rengės ruožas išardytas 2008 metais. Pernai Europos Komisijos „Lietuvos geležinkeliams“ skirtą 27,87 mln. eurų baudą įmonė sumokėjo sausio pradžioje, o pernai gruodį Europos Sąjungos (ES) Bendrajam Teismui Liuksemburge pateikė skundą prieš EK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS manau

AS manau portretas
Moka tas kas arde ir pasinaudojo tais begiais,pinigais.Manau syki reikia zmonem pareikalauti,kad nebutu jokios baudos mokamos is mokesciu moketoju pinigu.

Remis

Remis portretas
Dailydka sumokes.tik reikia greiciu ieskini pateikt tam tipo gelezinkeliu asui kol neuzsilenke

Dailydka

Dailydka portretas
išardė, Dailydka tegul ir moka. Kur atsakomybė valdžiažmogiams už kenksmingus sprendimus?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių