Quantcast

Laivas „Voruta“ Europą turėtų pasiekti gruodžio pradžioje

  • Teksto dydis:

Bankrutuojančios „Lietuvos jūrų laivininkystės“ laivas „Voruta“ Ispanijos Las Palmo uostą turėtų pasiekti gruodžio 10 dieną. Laivas penktadienį išplaukė iš Pusiaujo Gvinėjos Batos uosto, kur buvo areštuotas už skolas.

„Lietuvos jūrų laivininkystės“ vadovas Sigitas Dobilinskas penktadienį teigė, kad siekiama, jog laivas įplauktų į Europai priklausantį uostą. Jis teigė, jog tikisi, kad laivas bus vėl areštuotas, tačiau tada būtų geresnė situacija nei būti areštuotam Afrikoje.

Puslapio „Marine Traffic“ duomenimis, „Voruta“ Las Palmą turėtų pasiekti gruodžio 10 dieną. Šiuo metu laivas tebėra netoli Batos uosto - nuo jo per savaitgalį jis nutolo apie 100 kilometrų.

Penktadienį LJL  vadovas kreipėsi į teismą dėl bankroto, nes, pasak S.Dobilinsko, įmonė nebepajėgia mokėti už degalus, maistą, o atlyginimai jūrininkams nemokami tris mėnesius. Pagrindinės LJL akcininkės „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Stasys Dailydka BNS penktadienį sakė, kad buvo laukiama, kol „Voruta“ išplauks iš uosto ir tuomet kreiptasi dėl bankroto į teismą.

LJL akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Kodel neivardijama kokia bendrove taike aresta laivui Voruta . Kas uzsake frahta i Batos uosta . Kas issitrauke pinigus

bbb

bbb portretas
Paskandnkit geriau pakeliui jis niekam nebereikalingas ... LJL galima sakyti nebera..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių