Quantcast

Klaipėdos „Yazaki“ auga: ieškoma dar 200 specialistų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos LEZ įsikūrusi automobilių elektros instaliacijos laidų rinkinių gamintoja „Yazaki“, gaminanti laidų rinkinius pagal  „Mercedes–Benz“ automobilių gamintojo užsakymus, paskelbė apie 400 darbuotojų komandos, skirtos šiam projektui, paiešką. Bendrovė džiaugiasi, kad mažiau nei per du mėnesius rado 200 reikalingų specialistų. Įmonėje šiuo metu dirba virš 1200 darbuotojų.

„Užsibrėžėme gana ambicingą planą – rasti 200 mūsų reikalavimus atitinkančių naujų darbuotojų per pakankamai trumpą laiką. Pirmą kartą į pagalbą pasitelkėme ir darbuotojų nuomos kompaniją, kuri pasiūlė dalį darbuotojų. Džiaugiamės, kad tai pavyko pasiekti greičiau nei tikėjomės – mūsų skelbimai apie naujai buriamą komandą susilaukė didelio atgarsio ir susidomėjimo“ – sakė „Yazaki“ generalinės direktorės pavaduotoja Jurgita Galinskienė.

„Dauguma naujai priimtų darbuotojų – klaipėdiečiai. Tačiau organizavome ir naujų darbuotojų paiešką apskrityje –  Kretingoje, Priekulėje, Gargžduose. Net trečdalis naujokų – iš šių miestų. Nemažai priimta ką tik mokslus baigusio jaunimo. Džiaugiamės, kad jiems padedame žengti į darbo rinką. Taip pat smagu, kad priėmėme ir keletą iš emigracijos sugrįžusių mūsų tautiečių“ – sakė J. Galinskienė.

Inžinierių komandos išvyksta svetur

Lietuvoje sukurtas „Mercedes–Benz“ vienos rūšies laidų rinkinių gamybos proceso modelis jau perkeltas į „Yazaki“ įmonę Bulgarijoje. Čia lietuvių apmokyti bulgarų darbuotojai gamina dalį „Daimler“ užsakymo. Šiuo metu lietuvių inžinieriai dirba diegdami analogišką gamybos procesą ir Serbijoje.

„Automobilių gamybos ciklas trunka kelerius metus, tad šiam „Mercedes–Benz“ projektui pradėjome ruoštis prieš dvejus. Turime patyrusių inžinierių komandą, kurią palaipsniui papildėme ką tik studijas baigusiais specialistais. Patyrę inžinieriai kartu su naujai buriama procesų inžinierių, technologų, kokybės bei kitų sričių specialistų komanda sukūrė kliento reikalavimus atitinkančių produktų prototipus ir visą jų gamybos modelį. Jis apima žaliavų užsakymą, gamybos technologijas ir jų procesų suderinimą, darbuotojų apmokymą, kokybės kontrolės sistemą ir daugelį kitų sričių“ – teigė „Yazaki“ generalinės direktorės pavaduotoja.

Šiandien laidų rinkinių gamybos projekto komandoje dirba apie 60 naujai priimtų kvalifikuotų technologijų, įrengimų, procesų, kokybės inžinierių, turinčių technologų, elektronikų, automatikų, elektrotechnikų išsilavinimą, praėję apmokymus įmonėje bei jau spėję įgyti patirties.

Prasidėjo antras plėtros etapas

Kovo mėnesį „Yazaki“ pradėjo antrąjį personalo plėtros etapą – ieško dar apie 200 specialistų. Atrankos metu pagrindinis dėmesys skiriamas kandidatų asmeninėms savybėms.

„Mums labai svarbus žmogaus atsakingumas. Automobilių pramonė siejama su didele rizika žmogaus sveikatai ir net gyvybei. Mažiausia klaida čia gali būti be galo skaudi. Todėl mums svarbu, kad žmogus padaręs klaidą ar pastebėjęs kitų klaidas, neliktų abejingas – informuotų apie jas, būtų kolegiškai akylas ir pastabus, imtųsi iniciatyvos gerinti kokybę užtikrinančius procesus. Tai mes vertiname labiausiai. Šios mūsų darbuotojų savybės kartu su lietuvišku kruopštumu yra viena iš priežasčių, kodėl „Yazaki“ padalinys Lietuvoje jau kelerius metus iš eilės pelno aukščiausios kokybės įvertinimus įmonių grupėje Europoje“ – sakė „Yazaki“ generalinės direktorės pavaduotoja.

Įmonė darbuotojams siūlo nemokamą transportą, kokybišką ir įmonės didžiąja dalimi kompensuojamą maitinimą „Yazaki“ valgykloje. Didelis dėmesys skiriamas saugiai darbo aplinkai, ergonomiškoms darbo vietoms. Įmonėje keliami net aukštesni aplinkosaugos reikalavimai nei nustato Lietuvos įstatymai, ES normos. Nemažai dėmesio skiriama ir socialiniams projektams – aplinkos tvarkymui, kraujo donorystei, pagalbai vaikų namams ir kt. projektams, kurie sutelkia darbuotojus bendrai veiklai.

Klaipėdos LEZ vadovas Eimantas Kiudulas teigė, kad yra gerinama infrastruktūra: „Tiesiame dviračių takus. Nuo kitų metų teritoriją iš miesto bus galima lengvai pasiekti dviračiu, čia teikiamos automobilių trumpalaikės nuomos paslaugos, veikia kavinė. Netrukus turėsime ir jogos užsiėmimų klasę įmonių darbuotojams, taip pat ieškome galimybių vaikų darželio steigimui.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ina

Ina portretas
Panasi įmonė buvo ir Plungej bet greit išsikraustė į Baltarusija ar dar kazkur vergvaldziai ieško pigios darbo jėgos

Pensininkè

Pensininkè    portretas
Kodėl gamyklose tokios mažos algos. ..dirbom gamykloj taryb.laikais ..vien todėl. .darželio auklytoja buvo 120 rub. O gamykloj 200 ir daugiau jei nebijojom pamaina gera padirbėt. .o dabar juokus krečia. ..buvo tu varykliu ..laideliu. ..visko ..broko. ..bet tam .viska sutaiso. ..tai algos turi buti mažiausiai 1500 eur. . Kažkas naudojas. ..kaip ir LIdl darbuotoju alga. ..na nepykit Kažkas sakys nuvažiavo smegenys. .....senikei. ....

Merseditas

Merseditas  portretas
Na , tikrai atlyginimai turetu buti europietiski . juk esame ES . Ir dar , butinai irenkite automobilu aiksteleje Yazaki prieigose video kameras . pastaruoju metu ivyko keleta autoivykiu , yra nukentejusiu jusu darbuotoju. Norisi saugumo ir musu asmeniniam transportui .
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių