Quantcast

Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų tarnyba turi naują vadovą

Nuo trečiadienio Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) tarnybos direktoriumi pradėjo dirbti Arūnas Molis. Jis skelbtoje atrankoje įveikė beveik 40 kandidatų, praneša bendrovė „Klaipėdos nafta“ (KN).

A. Molis pastaruosius ketverius metus ėjo prezidentės patarėjo energetikos ir susisiekimo klausimais pareigas. Anksčiau yra prisidėjęs prie NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro steigimo ir veiklos, vadovavęs šios institucijos strateginės analizės ir tyrimų padaliniui, dirbęs Baltijos gynybos koledže Tartu. A. Molis šiuo metu taip pat dėsto Kauno Vytauto Didžiojo ir Bolonijos universitetuose.

„Valstybė Klaipėdos SGD terminalui kelia itin ambicingus tikslus. Terminalas ne tik privalo ir toliau užtikrinti Lietuvos energetinį saugumą, bet ir kartu su SGD paskirstymo stotimi bei bunkeriavimo laivu kurti papildomą ekonominę vertę dujų vartotojams ir bendrovės akcininkams. Naujojo direktoriaus žinios ir kompetencija energetikos srityje, strateginis regioninio energetikos konteksto išmanymas bei platus institucinių kontaktų tinklas bus itin naudingi įgyvendinant Seimo sprendimą dėl SGD laivo-saugyklos išpirkimo bei įtvirtinant Lietuvos lyderystę regiono dujų rinkoje“, – teigia KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius.

Šiuo metu KN su SGD susijusią veiklą vykdo dvi tarnybos. A. Molio vadovaujama Klaipėdos SGD tarnyba yra atsakinga už SGD terminalo eksploataciją, Klaipėdos terminalo kaštų mažinimą, laivo-saugyklos įsigijimo projekto praktinį įgyvendinimą, taip pat rūpinsis SGD terminalo potencialo išnaudojimu regione ir SGD eksportu, bunkeriavimo ir kitais susijusiais klausimais.

Tarptautiniais SGD projektais ir strateginiu KN siekiu įsitvirtinti kaip pasaulinio lygio SGD srities veikėjai rūpinasi praėjusių metų gruodį įsteigta SGD verslo vystymo tarnyba, kuriai vadovauja Tadas Matulionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestui

Kestui portretas
tagii dabartinis Lietuvos verslininkas geriau ant savo kul ės pasikars nei savo darbuotojui 10-čia eu.algą pakels.:D).Mentalitetas..

Kęstas

Kęstas portretas
Tas terminalas, kaip ir visas Lietuvos verslas - daugumos išnaudojimas. Dabar Lietuvoje jie (darbuotojai) vaizduoja, kad dirba, o mes (verslininkai) vaizduojam, kad jiems už darbą sumokam. Greitu laiku, kai pakankamai žmonių išvažiuos iš Lietuvos, ir šitas vergų darbu paremtas verslininkų rojus baigsis, gali atsirasti rimtų verslų, kuriems būtų reikalingi geri darbuotojai už gerą atlyginimą. O tokie pasaulyje egzistuoja. "Ypač produktyvūs žmonės yra kiekvienoje verslo šakoje. Produktyviausi programinės įrangos kūrėjai, pagal Michaelio Mankinso tyrimą, kasdien rašo devynis kartus daugiau naudingo kodo, nei vidutinis kūrėjas. Michaelis Mankinsas taip pat nustatė, kad geriausias žuvų pjaustytojas „Le Bernardin“ restorane Niujorke gali paruošti tris kartus daugiau žuvų nei vidutinis, o geriausias aprangos parduotuvės „Nordstrom“ pardavėjas parduoda aštuonis kartus daugiau drabužių." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Postus užima

Postus užima portretas
ne tos srities profesionalas, turintis darbinės patirties dujų ūkyje, o politinis patikėtinis, kurio žinios baigiasi ties - rusai puola.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių