Quantcast

„Klaipėdos nafta“ atnaujino baltarusiško naftos produkto krovą

  • Teksto dydis:

Po bene dešimtmečio pertraukos „Klaipėdos naftos“ valdomame naftos terminale kraunamas naftos produktas iš Baltarusijos – vakuuminis gazolis (VGO). Bendrovė anksčiau yra krovusi palyginti nedideles šio naftos produkto partijas iš Baltarusijos, tačiau dabar talpyklose surinktas ir šiuo metu kraunamas standartinį rinkos dydį atitinkantis VGO krovinys.

Bendrovės valdomame naftos produktų terminale iki šiol buvo kraunamas tik VGO iš Rusijos, tačiau šį rudenį atnaujinta baltarusiškos produkcijos krova – planuojama perkrauti 30 tūkst. tonų VGO. Tai yra standartinį rinkos dydį atitinkantis krovinio kiekis, kurį efektyvu gabenti tanklaiviu.

„Tam, kad priimtume VGO krovinį, turėjome paruošti visą technologinę grandinę nuo geležinkelio cisternų iki tanklaivio, atitinkamai parengti talpyklas. Bendrovės specialistai tai atliko per optimalų laiką, kas leidžia mums būti pranašiais rinkoje ne tik dėl modernių technologijų, bet ir lankstumo. Išplėtotas talpyklų parkas, tinkama grimzlė prie krantinių įgalina bendrovę paskirstyti krovinius esant įvairiems rinkos poreikiams“, - sakė Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.

Bendrovė deda pastangas pritraukiat nuolatinį VGO krovinių iš Baltarusijos srautą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių