Quantcast

Kelininkai minėjo tarptautinę darbų saugos prevencijos dieną

Viena seniausių kelių tiesimo įmonių šalyje, akcinė bendrovė "Eurovia Lietuva" gegužės 18-ąją minėjo tarptautinę darbų saugos prevencijos dieną. Įmonės darbuotojai buvo supažindinti su aktualiausiais darbų saugos klausimais, išklausė specialią šiai dienai paruoštą programą, dalyvavo viktorinoje.

Vardas žinomas pasaulyje

Bendrovė "Eurovia Lietuva" jau daugiau nei dvidešimt metų priklauso vienai didžiausių Europos kelių ir tiltų statybos įmonių.

Šią įmonių grupę jau ilgą laiką galima vadinti kelių tiesimo lydere Europoje.

Bendrovė "Eurovia Lietuva" kelių ir gatvių tiesimu, aplinkos tvarkymo darbais, inžinerinių ir požeminių tinklų įrengimu užsiima penkis dešimtmečius.

"Tiesiame net geležinkelius. Mes užsiimame ne tik projektavimu ir kelių statyba, bet ir jų priežiūra, atnaujinimu, dangos sustiprinimu. Vykdome nestandartinius projektus", – įmonės veiklą pristatė bendrovės "Eurovia Lietuva" vakarų regiono direktorius Artūras Valys.

Milžiniška patirtis pritaikoma ne tik tiesiant naujus kelius, bet ir pagal naujausias technologijas remontuojant esamus kelių ruožus.

Įmonė pirmoji šalyje pradėjo naudoti pažangią plonasluoksnio asfaltbetonio technologiją.

Siekia aukštų standartų

Priklausydama tarptautiniam "Eurovia" bendrovių tinklui įmonė "Eurovia Lietuva" savo darbuose taiko itin vakarietiškus standartus.

Kas antrus metus "Eurovia" grupės darbuotojai, triūsiantys įvairiuose pasaulio kampeliuose, kelioms valandoms nutraukia savo darbus, kad apmąstytų, kaip būtų galima pagerinti praktiką saugos ir sveikatos srityse.

"Mūsų įmonėje taikomi aukšti standartai, todėl darbuotojų saugumu ypač rūpinamasi", – akcentavo bendrovės "Eurovia Lietuva" Klaipėdos padalinio vadovas vakarų regiono direktorius A.Valys.

Ketvirtadienį įmonės darbuotojus, susirinkusius į tarptautinės darbų saugos prevencijos dienos paminėjimą, vaizdo įrašu pasveikino įmonės "Eurovia Lietuva" generalinis direktorius Stanislavas Kablys.

Savo kalboje jis akcentavo, kad darbuotojai turi pasirūpinti ne tik savo, bet kartu dirbančių kolegų saugumu bei pristatė numatytą prevencinių saugumo priemonių įgyvendinimo planą.

S.Kablys patikino, kad aukštus darbų saugumo standartus galima pasiekti tik pasitelkus nuolatinę kontrolę ir pačių darbuotojų sąmoningumą.

Investuoja į įrangą

Viena naujovių yra tai, kad bendrovė "Eurovia Lietuva" įsigijo du modernius defibriliatorius.

"Pastaraisiais metais mūsų įmonėje įvyko keli nelaimingi atsitikimai, per kuriuos darbuotojai patyrė širdies veiklos sutrikimų, todėl buvo nuspręsta įsigyti du defibriliatorius. Vieną – Vilniaus, kitą Klaipėdos – padalinys. Tikimasi, kad toks mūsų sprendimas padės išgelbėti darbuotojams gyvybę ištikus širdies smūgiui", – pabrėžė S.Kablys.

Renginyje įmonės darbuotojai aptarė per pastaruosius dvejus metus įvykusius nelaimingus atsitikimus ir net tuos incidentus, kurie baigėsi laimingai, nors galėjo turėti ir tragiškų pasekmių.

"Vykdydami kelių tiesimo darbus darbuotojai nuolat dirba didesnės rizikos zonose. Ypač svarbu akcentuoti tai, kad dirbant keliuose būtina pasirūpinti tinkamu darbų zonos atitvėrimu. Bet ne mažiau svarbu, kad ir patys vairuotojai būtų atidūs tose vietose", – kalbėjo įmonės "Eurovia Lietuva" vakarų regiono direktorius A.Valys.

Šiuo metu įmonės darbuotojai darbuojasi kelio ruože Klaipėda–Dargužiai–Karklė. Greitai bus pradėti kelio remonto darbai Tauralaukyje bei Jūrininkų prospekto rekonstrukcija.

"Šią vasarą prašome vairuotojus būti kantrius dėl sukeliamų nepatogumų. Minėtuose ruožuose atsiras eismą reguliuojančių šviesoforų. Turime priminti ir akcentuoti vairuotojams, kad būtina vadovautis šviesoforo signalais. Dažnai nutinka taip, kad į reguliuojamą eismo juostą iš vienos pusės įvažiuoja automobilis, kai jam dega raudonas šviesoforo signalas. Vairuotojai nenori palaukti, skuba, o po to, priešpriešoje sutikę atvažiuojantį automobilį, piktinasi. Taip neturėtų būti, privalu rūpintis ne tik savo, bet ir kitų saugumu", – pabrėžė A.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių