Quantcast

Kas penktas atsiskaitymas kortele „Maximoje“ – bekontaktis

  • Teksto dydis:

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, bekontakčiu mokėjimu atsiskaito jau kas penktas pirkėjas, už pirkinius mokantis mokėjimo kortele. Nuo pat bekontakčių mokėjimų paslaugos Lietuvoje pristatymo 2016-ųjų gruodį, atsiskaitymų šiuo būdu skaičius kas mėnesį išauga vidutiniškai penktadaliu. Didžiausias šuolis, beveik dvigubai išauginęs atsiskaitymus bekontakčiu būdu, užfiksuotas praėjusių metų lapkritį, kai nuo 10 iki 25 eurų buvo padidintas mokėjimų bekontakčiu būdu limitas.

Konsultacijų bendrovės „Capgemini“ analitikai dar 2016 metais prognozavo, kad 2020-aisiais Europoje bekontaktėmis kortelėmis atlikti mokėjimai sudarys 13 proc. visų banko kortelėmis vykdomų mokėjimų. „Maximos“ klientų atžvilgiu ši prognozė jau buvo pasiekta šių metų sausį ir šis procentas nuolat auga.

„Bekontakčiai mokėjimai yra tikrai labai patogus, laiką taupantis būdas atsiskaityti už nedidelius pirkinius. Ši paslauga yra labai aktuali ir mūsų klientams, todėl visose „Maximos“ parduotuvėse yra galimybė atsiskaityti naudojantis bekontakčio mokėjimo kortelėmis.

Neabejotina, kad bekontakčio atsiskaitymo populiarėjimui daug įtakos turėjo mokėjimo limito pakėlimas. Vis daugiau pirkėjų pamato, kad atsiskaitymas bekontaktinėmis mokėjimo kortelėmis sutaupo laiką prie kasų, todėl esame tikri, kad ir ateityje fiksuosime bekontakčių mokėjimų augimą“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ prekybos vadovė Lina Trinkūnienė.

Bekontakčio mokėjimo būdu „Maximos“ klientai nuo praėjusių metų gegužės gali atsiskaityti visose tinklo parduotuvėse. Daugiau nei 2 tūkst. parduotuvių kasų yra pažymėtos bekontakčio mokėjimo ženklu ir leidžia klientams už pirkinius iki 25 eurų atsiskaityti nevedant PIN kodo. Bekontaktis atsiskaitymas užtrunka vos kelias sekundes – keliskart trumpiau nei įprastas mokėjimas kortele.

Tiesa, kai kuriais atvejais, net ir atliekant mokėjimą iki 25 eurų, pirkėjai gali būti paprašyti įvesti PIN kodą. Tai yra papildomas saugumo sprendimas, siekiant periodiškai patvirtinti, jog kortele naudojasi būtent jos savininkas. Yra ir daugiau bekontakčių saugumą užtikrinančių funkcijų. Pavyzdžiui, viena jų užtikrina, kad net ir kelis kartus priglaudus kortelę prie skaitytuvo, suma bus nuskaityta tik vieną kartą, o apie tai visada praneš garsinis signalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Kas penktas atsiskaitymas kortele „Maximoje“ – bekontaktis" - toje pačioje Max-Imoj pavogta kortele.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių