Quantcast

Išaugusi krova lėmė dvigubai didesnes pajamas

  • Teksto dydis:

Pirmąjį šių metų ketvirtį „Klaipėdos naftos“ terminalo krova išaugo trečdaliu, o pajamos – beveik dvigubai. Rezultatų augimui didžiausią įtaką turėjo bendrovės pastangos pritraukti naujų klientų bei krovinių.

Bendrovei išplėtus klientų ratą ir atnaujinus bendradarbiavimą su „Belarusskaja neftenaja kampanija“ (BNK) pavyko pritraukti papildomus Baltarusijos gamyklų krovinius ir padidinti tranzitinių krovinių srautą, ypač šviesiųjų naftos produktų.

Prie krovos ir pajamų augimo prisidėjo ir tai, kad vienas iš didžiausių bendrovės klientų  „Orlen Lietuva“ (OL) ženkliai padidino naftos produktų gamybą bei krovą bendrovės terminale, kadangi išaugo naftos produktų perdirbimo maržos. Visa tai lėmė, jog krovos rodikliai išaugo 31%.

Pajamų augimą paveikė ir Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo veikla kuri, per 4 mėnesius, skaičiuojant nuo gruodžio 3-osios, buvo efektyvi ir sklandi. Preliminarios SGD terminalo pirmojo ketvirčio pajamos sudaro 16,18 mln. eurų, kurios lygios trim dvyliktosioms 2015-iems metams Valstybinės kainos ir energetikos kontrolės komisijos patvirtintų būtinųjų SGD terminalo eksploatavimo sąnaudų bei trim dvyliktosioms SGD terminalo infrastruktūrinės dalies investicijų grąžos sumai.

Šie veiksniai lėmė, kad pirmąjį ketvirtį „Klaipėdos nafta“ pardavimo pajamos išaugo beveik dvigubai, lyginant su praėjusių metų atitinkamu periodu ir siekė 26,6 mln. Eur.

„Klaipėdos nafta“ ženklus pajamų augimas – tai rodiklis, jog bendrovė geba prisitaikyti prie kintančių rinkos sąlygų ir tai daro sklandžiai bendradarbiaudama su esamais ir naujais klientais. Dedame pastangas diversifikuoti krovinių portfelį taip, kad tiek bendrovė, tiek valstybė gautų didžiausią grąžą“, - sakė Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių