Quantcast

„Invega“ skirs 16 mln. eurų smulkių įmonių darbuotojų algoms kompensuoti

  • Teksto dydis:

Įmonių paskolas garantuojanti bendrovė „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) skirs 16 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) paramos lėšų iš dalies kompensuoti smulkių įmonių, paėmusių paskolas verslumui skatinti, darbuotojų atlyginimus.

„Ši priemonė yra surišta su verslumo skatinimo paskolomis. Verslininkai arba fiziniai asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimus, kurie pasinaudojo verslumo skatinimo paskolomis iš Europos socialinio fondo lėšų, dar turi papildomą galimybę pasinaudoti šia subsidija darbo užmokesčiui kompensuoti“, - BNS sakė „Invegos“ Rinkodaros skyriaus vadovė Asta Slapšienė.

Anot jos, tikimasi, jog kompensacijos skatins naujų darbo vietų kūrimą ir paskatins į darbą priimti jaunimą iki 29 metų ar vyresnius nei 54 metų žmones, taip pat neįgaliuosius bei ilgiau nei pusmetį darbo biržoje užsiregistravusius asmenis. Tokiais atvejais įmonės gali tikėtis didesnės kompensacijos.

Smulkios įmonės ir su verslo liudijimu dirbantys žmonės, paėmę paskolas pagal programą „Verslumo skatinimas 2014-2020“, jau gali teikti paraiškas. Iki 12,5 tūkst. eurų kompensacija galės būti teikiama vienerius metus.

16 mln. eurų bus skirta iš Europos socialinio fondo.

Praėjusių metų lapkritį buvo pradėta panaši programa „Parama darbui“ - jai iš šio fondo skirta 40,6 mln. eurų, o maksimali kompensacija siekia 200 tūkst eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių