Quantcast

Internautai ūžia: kodėl ant „Mopso arbūzo“ šokolado pavaizduotas prancūzų buldogas?

Socialiniuose tinkluose plinta pieniško šokolado su arbūzais "Mopso arbūzo" pakuotės nuotraukos. Šunų mylėtojams kilo klausimas, kodėl ant bendrovės "Vilniaus pergalė" gaminio puikuojasi ne mopsas, o prancūzų buldogas.

"Kinologinio neišprusimo pergalė", – po šokolado nuotraukomis rašė internautė Silvija. 

"Jei auginčiau mopsą, irgi pykčiau, jeigu jį su prancūzų  buldogu supainiotų. Man toks šokolado apipavidalinimas iš pirmo žvilgsnio asocijavosi su šunims skirtu skanėstu", – rašė komentatorius Vytautas. 

Internautai svarstė, ar šio produkto nereikėtų išimti iš prekybos, mat jis klaidina vartotojus. 

Visgi Lietuvos prancūzų buldogų ir mopsų mylėtojų klubo prezidentė Julija Aidietienė  šokolado pakuotės užrašo ir paveikslėlio neatitikimų nesureikšmina ir tikina, kad tokia klaida visai nežeidžia.

"Ant šio šokolado pakuotės pavaizduotas tikrai ne mopsas, o prancūzų buldogas, – aiškino specialistė. – Kas ką nori, tas tą ir piešia. Tiesiog žmonės labai jautriai į šią pakuotę pažiūrėjo. Gal ši pakuotė tik juokai, juk įžeisti gamintojai greičiausiai nenorėjo." 

Specialistė pripažino, kad žmonės labai dažnai šių dviejų šunų veislių neatskiria.

"Kai gatvėje einu su prancūzų buldogu, tai labai dažnai aplinkiniai giria, kad vedžiojuosi gražų mopsą. Primenu, kad mopsas niekada nebūna su stačiomis ausimis, tad jeigu matote stovinčias ausis ir beveik nematote uodegos – tai prancūzų buldogas. Jeigu matote susuktą uodegytę ir ausytes, primenančias sagutes, kurios niekada nebūna stačios, tai galvokite apie mopsą", – aiškino J. Aidietienė.

Bendrovės "Vilniaus pergalė" komercijos direktorė Jurga Sakalauskaitė tikina, kad su jais susisiekė Lietuvos prancūzų buldogų ir mopsų mylėtojų klubo atstovai, tačiau keisti šio šokolado pakuotės neketinama.

"Kaip tik šiomis dienomis startuoja mūsų kampanija, kurios metu galima laimėti asmeninį šokoladą. Jį – nuo recepto iki dizaino – laimėtojas galės susikurti pats. Reklaminės kampanijos metu iliustruojame galimus būsimų laimėtojų šokoladų pakuočių dizainus. Tokių tariamų pakuočių pavyzdžių sukūrėme daugybę, derindamiesi prie žmonių hobių ir mėgstamų dalykų. Specialiai šunų mylėtojams sukūrėme pakuotę su buldogu, kurio vardas Mopsas, o kadangi šokoladas su arbūzais, pavadinome jį „Mopso arbūzo“ šokoladu, – pakuotės atsiradimo priežastį paaiškino bendrovės atstovė. – Neketiname keisti paveikslėlio, nes tai yra artima kasdieniam gyvenimui. Taip jau pasitaiko, kad žmonės linkę vadinti gyvūnus keisčiausiais vardais, nesigilindami arba kartais net tyčia ignoruodami jų tiesioginę reikšmę. Žinome apie katę vardu Špicas, šunį vardu Ežys ir pan."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių