Quantcast

„Husqvarnos“ žoliapjovės-robotukai gims Kaune

Pasaulinės sodo ir daržo technikos milžinės „Husqvarna“ savaeigių žoliapjovių elektroniką gamins Norvegijos „Kitron“ grupės valdoma gamykla Kaune.

Norvegijos „Kitron“ per Šiaurės šalių biržą pranešė pasirašiusi 600 mln. Norvegijos kronų (63,25 mln. eurų) penkerių metų trukmės sutartį su „Husqvarna Group“. Pagal susitarimą Kauno gamykloje bus gaminama produkcija „Husqvarnos“ žoliapjovėms-robotukams.

Lietuvos elektroninės įrangos ir kabelių pynių gamybos įmonės „Kitron“ generalinis direktorius Mindaugas Šeštokas BNS teigė, kad „Husqvarna“ yra viena didžiausių Kauno bendrovės klienčių, kuriai jau anksčiau buvo gaminama įvairi elektronikos įranga.

„Mes jiems („Husqvarnai“ - BNS) gaminame įvairią elektroniką. Konkrečiai šiuo atveju kalbame apie žoliapjoves-robotukus. Esame strateginis tiekėjas „Husqvarnai“ ir laimėjome vieną didžiausių naujų elektronikos gaminių užsakymą. Žoliapjovės turi elektronikos blokus, elektroninius smegenis ir mes visa tai gaminame“, - BNS sakė M.Šeštokas.

Anot jo, „Husqvarna“ analogišką įrangą perka iš dviejų tiekėjų pasaulyje, tačiau kito Europos gamintojo „Kitron“ vadovas negalėjo atskleisti dėl konfidencialumo. Naujas užsakymas „Husqvarnai“ turėtų būti pradėtas gaminti rudenį.

„Praeiti metai mums buvo geri, augome apie 30 procentų. Šiemet kol kas turime pajamų augimą taip pat apie 30 proc., ir tikiuosi, kad šitas užsakymas padės toliau sėkmingai plėsti savo veiklą. Norime išlaikyti 30 proc. augimo tempus ir šiemet“, - sakė „Kitron“ vadovas.

„Kitron“ praėjusiais metais uždirbo 4,274 mln. eurų grynojo pelno - 2,1 karto daugiau nei 2015 metais (2,029 mln. eurų), jos pardavimo pajamos per metus išaugo 29,8 proc. iki 67,855 mln. eurų.

Kauno bendrovėje dirba apie 700 darbuotojų, vien per praėjusius metus sukurta apie 150 naujų darbo vietų. M.Šeštoko teigimu, šiemet jų skaičių ketinama išplėsti dar 100.

Šiais metais „Kitron“ yra numačiusi investuoti 3,5-5 mln. eurų į įrengimų plėtrą, pajėgumų didinimą ir automatizaciją, dalis investicijų susijusios su nauju „Husqvarnos“ užsakymu.

Tarp kitų „Kitron“ klientų yra „Volvo“, „Kollmorgen“, SAAB, „Bombardier“, „Emerson“, „HemoCue“, kuriems Kauno bendrovė gamina įvairius elektronikos įrenginius.


Šiame straipsnyje: KitronHusqvarna

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių