Quantcast

„Fazer“ grupė žengia į naują produktų kategoriją

  • Teksto dydis:

Vykdydama tarptautinės plėtros tikslus „Fazer“ grupė, veikianti ir Lietuvoje, įsigijo vaisių kokteilių (angl. smoothies) įmonę „Froosh“. Tai pirmaujantis tirštųjų kokteilių prekinis ženklas Suomijoje ir Švedijoje, taip pat turintis stiprias pozicijas Danijoje bei Norvegijoje, prekiaujantis ir Baltijos šalyse. Įsigydama šią įmonę „Fazer“ įžengia į naują produktų kategoriją, taip dar labiau išplėsdama savo asortimentą mažmeninės prekybos rinkoje. „Froosh“ taps „Fazer Lifestyle Foods“ verslo srities dalimi, siūlančia sveikus vaisių produktus.

„Froosh“ įmonės įsigijimas puikiai atitinka „Fazer“ ateities plėtros ir tarptautiškumo strateginius tikslus, kurie įgyvendinami praplečiant produktų asortimentą turimose ir naujose mažmeninės prekybos rinkose. „Froosh“ taps „Fazer Lifestyle Foods“ verslo srities dalimi, siūlančia sveikus vaisių produktus. „Fazer Lifestyle Foods“ verslo sritis orientuojasi į augalinės kilmės produktus, išsiskiriančius patogiu vartojimu (angl. on the go).

„Fazer“ grupės generalinis direktorius ir prezidentas Christophas Vitzthumas pabrėžia, kad „Fazer“ iki 2022 m. siekia tapti vienu iš 3 didžiausių augalinės kilmės maisto gamintojų Europoje, kurio pajamos pasirinktose šiaurės rinkose siektų 300 mln. eurų. Anot C. Vitzthumo, įmonės „Froosh“ įsigijimas yra šios verslo plėtros dalis, nes tikimasi, kad tirštųjų vaisių kokteilių rinka turėtų augti ne mažiau kaip 10 procentų per metus.

„Atsakingas gyvenimo būdas, o kartu ir rūpinimasis savo sveikata bei gerove – tai stiprios pasaulinės vartotojų tendencijos, kuriose mes matome didelį potencialą. Todėl „Fazer“ įmonių grupė tampa modernia ir atsakinga maisto kompanija. Naujoji įmonės misija – maistas, kuriantis vertę – ne tik palaiko mūsų strateginius tikslus, bet ir atveria naujas galimybes auginti savo verslą bei plėsti jį į tarptautinius vandenis“, – teigia C. Vitzthumas.

Po „Froosh“ įmonės įsigijimo Brendanas Harrisas – „Froosh“ generalinis direktorius – tampa vykdančiuoju „Fazer Lifestyle Foods“ direktoriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių